21 Haziran 2013 | Cuma

İstikrar kazandı

Beşiktaş'ta bir seçim dönemi daha geride kaldı. Hareketli, bir o kadar da tepkiyle dolu seçim maratonunu 3850 oy alarak, Serdal Adalı'yı geride bırakan Fikret Orman kazandı. Bana göre bu seçimden çıkan sonuç, istikrar oldu.
Seçim öncesi büyük vaatlerle adaylığını açıklayan Serdal Adalı, belki de UEFA'nın açtığı disiplin soruşturmasının ardından prestij kaybına uğradı. Adının şike soruşturmasında geçiyor oluşu, seçim döneminde kendisi adına belki de hiç istemeyeceği bir durumdu.
Fikret Başkan, üst üste 2 seçim kazanma başarısı göstererek hem güven tazeledi, hem de kendi deyimiyle "Beşiktaş artık şampiyonlukları çok istikrarlı bir şekilde yaşayacak" sözüyle taraftarların da yüreğine su serpti.
Geçtiğimiz sezon neredeyse "FEDA" sloganı ile göreve başlayan Fikret Orman, bu sezonun bitimiyle birlikte"Artık FEDA bitmiştir" diyerek bu sezonun daha farklı olacağının sinyallerini seçim öncesi vermişti.
Bana göre Fikret Başkan, "FEDA" sezonunu çok iyi yönetmiştir. Hem sıkıntılı dönemin geride kalması, hem de seçim zaferi Beşiktaş'ın yararına olacaktır.

Önder Özen iyi seçim
Seçim öncesi ne Adalı'nın Eto'o hamlesi, ne de Orman'ın Ronaldinho sözü, yaklaşık bir ay önce göreve getirilen Önder Özen kadar faydalı olmayacaktır.
Fikret Orman'ın Beşiktaş'a en büyük transferi, bu değerli futbol adamıdır.
Önder hoca gerek tecrübesi, gerekse engin deneyimleriyle takıma uzun yıllar büyük katkı sağlayacaktır. Kendisinden kısa değil ama uzun vadede çok katkı bekliyorum.
Önder hocanın düzenlediği basın toplantısını dikkatlice izledim. Açıklamaları beni çok heyecanlardı. Şunu çok iyi anladım, bu adam Beşiktaş'ın bir kuruşunun bile sokağa atılmasını istemiyor!

En 'Sağlam' tercih
Son günlerde teknik adamlık için bir çok isim yazılıyor. Bunların içinde biri var ki benim gibi bütün Beşiktaşlılar adını duyunca 'keşke' demekten kendini alamıyordur.
Bu isim Ertuğrul Sağlam tabii ki.
Bana göre yabancı hoca büyük kumar olur. Bunun yerine ligi iyi tanıyan, Beşiktaş'ın havasını solumuş, tozunu yutmuş, bu camianın evladı Ertuğrul hoca biçilmiş kaftan. Umarım sevenler kavuşur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor