02 Haziran 2013 | Pazar

Kritik noktalar

Son yazımda, başkanlık yarışının iki aday arasında geçmeyeceğine değinmiştim. Yaşanan gelişmeler, bana bunu bir kez daha kanıtladı.
Beşiktaş'ın önüne konan tek ve gerçek vaat, stat projesi ve belki biraz da borç yapılandırılması.
Ancak Başkan Orman ve Başkan adayı Adalı'nın söylemlerine dikkat etmesi gerekiyor.
Stat ikisi için de tehlikeli bir vaat olur. Yıkım tarihinin açıklanmış olmasına rağmen Spor Müdürü Mehmet Baykan'ın "Yıkım ile ilgili bir izin yok" açıklaması, seçimin ve geleceğin karanlık olduğunu gösterdi bana. Sonuç olarak, pazartesi günü (yarın) stat yıkımı başlamaz ise Orman bunu kongre üyelerine anlatamaz. Yıkım olmaması Adalı'yı bir değil, 10 at boyu öne çıkartır. Eğer yıkım söz verilen tarihte başlar ise de Orman seçimi kazanır.

Kongrenin kaderi

Ancak bu tablo normal şartlar altında (1 mol 22.4 litre iken) geçerli olacak bir tablo. Her kongre üyesi oyunu özgür iradesi ile atacak veya atmış olsaydı bu şartlar oluşmazdı.
Camianın iki önemli ismi kongrenin kaderini belirleyecek.
Oy potansiyelinin geniş bölümünü elinde tutan İsmail Ünal ve Yıldırım Demirören kazananı belirleyecek kritik noktalar.
Tabii ki sayın Orman'ın ve sayın Adalı'nın ile Sayın Aksu'nun da ciddi oyları var. Ancak belirleyici oylar bu iki ismin yönlendirmesiyle ortaya çıkacak.
Gelelim seçimi etkileyeceğini düşündüğüm açıklama yarışına.
Tamer Kıran ayrılığın ardından ilk kez ve sadece Basın Tribünü programına bağlanmış ve yeni dönemde listeye girmeyeceğini açıklamıştı. Bu açıklama kongrenin gidişini etkileyecektir.
Ancak sayın Adalı'nın basın toplantısındaki söylemlerine, Orman'ın bir karşılık vermemiş olmamasının da önemli yansımaları olacaktır. O toplantıda bence en önemli söylem Sayın Aksu'nun "Hesap sormayanlardan hesap sormaya geliyoruz" olmuştur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor