26 Mayıs 2013 | Pazar

Yalan rüzgarı

Başkanlık için ciddi yarış başlıyor. Fikret Orman'ın seçime tek başına gitmesi, Beşiktaş'ın menfaatleri için anlamsız olurdu. Önceki seçimde yaptığı liste ile kongre üyelerinin temsilcilerinin tamamına yakınını Akaretler'e çıkartmıştı.
Orman, ilerleyen dönemde seçimi kazandıracak değil, Beşiktaş için çalışacak ve kendisinin daha iyi yöneteceğini düşündüğü yöneticileri alacaktı listesine. Aslına bakılırsa planladığı gibi de oldu.
Yöneticilerin kendi aralarındaki sıkıntılar baş gösterince, istediği değişiklikleri yaptığı tüzük ile kulübü seçime götürdü.
Ancak planlamadığı bir şey vardı. O da Yıldırım Demirören ve İsmail Ünal'ın desteğinin (oylarının) devam edip etmeyeceğiydi.
Bu belirsizlik, şimdilerde ister istemez listelere de yansıyacak.

Adalı beklemeliydi
Öncelikle Orman'ın listesinin, Adalı'nın seçime girmesiyle birlikte alt-üst olduğu bir gerçek.
İstediği değil, seçimi kazanacak bir liste oluşacak Orman tarafında. Burada tabiki, Demirören ve Ünal'ın, Orman'a ne denli destek vereceğini, liste oluştuğunda daha da net göreceğiz.
Gelelim Serdal Adalı cephesine...
Tanıdığım kadarıyla Adalı kazanamayacağı yarışa girmez, girmedi de. Bundan önce olduğu gibi. Ancak Adalı'nın biraz daha bekleyip şu stat işi bittiğinde ya da bitmediğinde ortaya çıkması daha iyi olurdu.
Murat Aksu'nun desteğine gelince; bu iki ismin salt birey olarak 1000 oyu var. Ancak bunların dışında yine Demirören ve Ünal ile yapacakları görüşmeler de belirleyici olacaktır.

Uzun vadede olumlu

Ben Adalı'nın bu seçime şimdi girmesinin, Beşiktaş için kısa vadede değilse bile uzun vadede olumlu olacağını düşünüyorum.
Seçim süresince bir çok film oynanmıştır geçmişte. Oscar'lık performanslar gördük. Kendisini, otelin 20. katından aşağı atmaya çalışanlar gibi!
Seçim de, adayların belirleyici olacağını bir süreç olsaydı çok güzel olurdu. Ancak belirleyici olan, aday olmayan iki isim maalesef.
Yine seçimde Ünal ve Demirören oyları kazananı belirleyecek.
Demirören, Adalı'yı desteklese bile; Adalı'nın bu desteğe vereceği cevap olumsuz olacaktır.
Demirören'in, hali hazırdaki süreci iyi yöneten Orman'ı desteklemesi daha gerçekçi bir ihtimal.
Listeler, kimin kimi desteklediğini gösterecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor