Fatih Doğan

Fatih Doğan

05 Ocak 2015 | Pazartesi

Çifte standart

Türkiye'de hakemlerin yorum farkları ve kararları kimilerini güldürür, kimilerini ise çileden çıkarır...
Mete Kalkavan işini iyi yapmayıp, sarı kartı gösteremediği için Selçuk cezalı duruma düşmedi. Sahaya çıktı.
Halis Özkahya, uydurma bir penaltı pozisyonunun ardından, zorlama bir "çizgiye basma" kartıyla Atiba cezalı duruma düşürdü. Soğuk hava, rüzgar ve yoğun yağış da eklenince derbinin şartlar zorlaşınca Atibaların Selçuklar'ın önemi daha da arttı. Üstüne üstlük bu ülkenin yetiştirdiği en başarılı ve kariyerli hakem Cüneyt Çakır, Veli'nin 3 kişi arasından Sneijder'in yüzünü elinin tersiyle itişine direkt kırmızı kart çıkardı. Cüneyt hocam bari sen yapma. Sen bu ülkede en çok inandığım, sevdiğim hakemlerin başındasın.
Derbilerde, "ki seninde yönettiklerin de var" değil kırmızı, sarı kart, hiç kart bile çıkartılmayan yüzlerce pozisyon var.
Daha son Beşiktaş-F.Bahçe derbisinde Meireles ve Emre'nin Veli'yi boğazlaması, ağzını sağa sola ayırması bu ülkede standart derbi pozisyonu kabul edilip sarı bile gösterilmemişken sen Veli'nin Sneijder'e dokunuşuna direkt kırmızı çıkardın.
Burak'ın yaptığı etkileme hareketleri bile Veli'nin hareketinden hakemlik ve Türk futbolu için daha tehlikeli!
Bu madalyonun bir yüzü..

Beşiktaş öz eleştiri yapmalı

Diğer yüzünde de Beşiktaş takımının tecrübesizliği ve iş bilmezliği var.
Beşiktaşlı oyuncuların artık şunu kabul etmesi gerek. Senin hep yaptığın her hareket kusurlu hareket olarak değerlendiriliyor.
En küçük kusurun en şiddetli şekilde cezalandırılıyor. O zaman ona göre oyna çizgiye basma, rakibinin yüzünü itme... Bu hataları yapma...
İkincisi; Beşiktaş yorgun. Erken sezona başladıkları için 1 ay önceki dinamizmletinden uazaklar. Atiba oynasa, Veli o kartı görmese Beşiktaş kazanabilir, en kötü berabere bitirenilirdi...
Ama sonuna kadar şampiyonluk yarışında olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor