Fatih Doğan

Fatih Doğan

29 Aralık 2014 | Pazartesi

Atiba'nın kırmızısı

Konya-Beşiktaş maçının hakemi Halis Özkayha futbolumuza yeni bir yorum getirdi. Tartışmalı bir penaltı veren Özkahya kendisiyle ilgili yapılan tahminleri şaşırtmadı!
Akıllara durgunluk verecek bir kırmızı çıkardı. Hasan Kabze penaltı atarken tek ayağı çizgi üzerine basan Atiba'yı önce uyarma ihtiyacı hissedip sonra ikinci sarı karttan kırmızıyla dışarı attı. Aynı pozisyonda her iki takımdan çizgi üzerine basan 3 tane daha futbolcu vardı. Bu bir kenara.. Bu ülkede, Süper Lig'de penaltı atışlarında futbolcular zamanından önce ceza alanına girer, çizgiyi geçer ama yüzde 95 kartla cezalandırılmaz.
Özkahya'nın G.Saray maçında cezalı duruma düşürdüğü Atiba'yla çizgi üzerinde bastığı için diyaloğa girmesi ve atması tamamen bir komedi! Türk hakemlerinin başına büyük bir bela açacak! Çünkü bu karar bir nevi emsal teşkil edecek! Çizgiye basana uyarı gerekecek, uyarı sonrası içeri girene kart gerekecek!..
Burada tartışılması gereken Özkahya'nın G.Saray maçı öncesi "kırmızı çıkarmak için adeta arandı" izlenimini uyandırması ki tehlikeli olan da bu.

Yıldızların gölgesinde

Sıkıntılı bir süreç geçiren Konya'nın hırsı ve dinamizminin de karşısında da yıldızlarıyla durdu. Sağ ayağıyla golünü atan Gökhan, Sosa gibi yıldızlar sahne aldı ve galibiyeti kopardı. Beşiktaş takım olarak yorgun. Dün de bu apaçık hissedildi.
Bunun en önemli nedeni sezona rakiplerine göre erken başlamaları… Futbolcular 3 cephede iddialı mücadele etmelerinin yoğunluğunu yaşıyorlar.
Ba'nın dönüşü kadar G.Saray maçına kadar bir haftalık ara olması Beşiktaş için avantaja dönüştü. Bu süreyi iyi dinlenerek geçerirlerse G.Saray maçına daha dingin çıkarlar.
Atiba'nın yokluğu hissediliecektir ancak Necip'le ya da Oğuzhan'la Biliç'in sıkıntısını azaltacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor