22 Ocak 2015 | Perşembe

Bir transferi bile yok!

İsmail Kartal, bir anda Fenerbahçe teknik direktörü oldu.
Takımın başına geçtiği günden bu yana yönetimden bazı transfer talepleri oldu ama başta başkan Aziz Yıldırım olmak üzere tüm yöneticiler, geçen sezonun şampiyon kadrosunun "yeterli" olacağı düşündü.
Bu sebeple İsmail Kartal'a bir tek transfer dahi yapılmadı.

Oysa takım yaşlandı
Oysa takım geçen seneye göre daha yaşlı… Afrika Kupası'ndan ne zaman döneceği belli olmayan Sow, eksikliği en fazla hissedilecek oyuncuların başında geliyor. Böyle bir ortamda transfer yapmamak, "şampiyonluğu istemiyoruz" demektir.
Yapılacak bir takviye dahi takımın yine açık ara şampiyon olmasını sağlar.
Yani inatlaşmak, tasarrufu düşünmek belki de şampiyonluğu, ihtimal 4. yıldızı rakibe bırakmak demek.

Alkışlamanın altyazısı
Geçtiğimiz gün Altınordu maçında oyundan alınan Emenike'yi taraftarlar ıslıklarken, İsmail hoca oyuncuyu alkışladı. Bunun sadece bir sebebi var; Kartal'ın elinde bir alternatif yok. Dolayısıyla o da "mecburen"
Emenike'nin iyice dağılmasını engellemeye çalışıyor. Bir forvet transferi yapılırsa eminim desteğini çekecektir. Emenike takım içinde sevilmeyen bir oyuncu… Bunu anlamak için sahaya bakmanız yeterli olacaktır.

Kovsunlar istiyor!
Bence sorunu sadece tembellik değil… Yönetimi, "kovulmak" için zorluyor ama yönetimin bundan haberi yok! Emenike kesinlikle bir büyük takım futbolcusu değil.
O ancak küçük takımların büyük golcüsü olabilir. Fenerbahçe forması tam da bu yüzden ona bol geldi.
Sarı-lacivertli yönetim, Emenike'yi bir an evvel satmalı ve yerine muhakkak bir forvet transferi yapmalıdır.
İsmail Kartal'ı Emenike'nin elinde oyuncak etmeyin!

Akıl oyunları
Altınordu maçı sonrası gazetelere bakarken sanki herkes Fenerbahçe'yi eleştirmek için pusuda bekliyormuş duygusuna kapıldım. Bir kere şunu söyleyelim; takım kampta çok iyi çalıştı. Antalya kampının amacı ilk önce Fenerbahçe'nin ezberlenmiş sistemine alternatifler bulmaktı. Çok yoğun taktik çalıştılar. Altınordu maçında oynanan 4-1-4-1 sistemi bunlardan biriydi. Bütün takımlar Fenerbahçe'nin eski sistemlerini ezberledi. Gol sıkıntısının başlıca sebebi bu aslında…

Rakipleri şaşırtacak
İsmail hoca B ve C planları üzerinde çalışıyor. Mesela kupa maçında kornerleri hep paslaşarak kullandı Fenerbahçe… Serbest atışlarda da farklı uygulamalar göreceksiniz.
Hatta bazı maçlarda sürpriz kadrolar da sahaya çıkabilir. Kampta İsmail Kartal bu 'sürprizler' için hazırlıklar yaptı. Takımdaki 25 futbolcuya yeni bir taktiği öğretmek öyle kolay bir iş değil. Sezonun ikinci yarısında farklı bir Fenerbahçe izlemeye hazır olun.

Diego'ya sabredilmeli
Kampta Diego'yu yakın bir şekilde takip ettim. Çok çalışkan, iyi niyetli ve çaba gösteriyor. Yan gelip yatıp parasını alabilir ama o bunu yapmıyor.
Onun bu çırpınışını görünce en azından bir süre eleştirmekten vazgeçiyorum.
Gerçek bir profesyonel ve biraz şansa ihtiyacı var. Sadece ben değil taraftarın da ona destek olması gerekiyor. Emin olun kampta onu izleme fırsatı bulabilseydiniz siz de benim gibi düşünürdünüz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor