17 Ağustos 2014 | Pazar

Akıllı futbol!

Bir İsmail Kartal, bir de Kuyt takımın bütün havasını değiştirmiş. Sadece hücumu düşünüp, bilinçsizce pres yapan Fenerbahçe gitmiş, akıllı bir şekilde oynayan, orta sahada alanı daraltan yeni Fenerbahçe gelmiş. Zaten ayağı bu kadar iyi oyuncun varsa, pas sisteminden başka bir sistemle oynamak futbola ihanet olur.
Yeni Fenerbahçe'de dikkati çeken en önemli unsurlardan bir tanesi de bütün oyuncuların moral olarak üst seviyede olması… Kimse bana, "Yanal varken oynamıyorlardı, şimdi İsmail hoca geldi.
Oynamaya başladılar" demesin. Kendinizi bir düşünün. Moralsiz olarak bir şirkette ne kadar verimli olabilirsiniz? Sevilmeyen bir patronla nereye kadar gidersiniz?
Her işte olduğu gibi futbolda da önemli etkenlerden birisidir moral…

Ayakları sağlam basan takım

Kuyt gerçekten müthiş bir oyuncu… Takımın gücünü, dayanıklılığını arttırıyor.
Enerjisiyle diğer oyuncuları olumlu etkiliyor.
Emenike beni çok şaşırttı. Hep umursamaz tavırlarını ve egoistliğini eleştirdiğimiz Emenike gitmiş, yerine pas veren, takım için oynayan Emenike gelmiş.
Böyle devam ederse sezonun yıldızı olur.
Bir çok pozisyonun olduğu karşılaşmada 3 harika frikik golü izledik. Oyunun tıkandığı anlarda duran top kullanabilen oyuncu çokluğu takıma maç kazandırır. Hep yazdığım gibi Fenerbahçe'nin en büyük problemi savunma… Araya atılan bütün toplar tehlikeli oluyor. Futbol hayatında sağ bek mevkiinde oynayan ve kendisi de bir savunmacı olan İsmail Kartal'ın bu sorunu çözeceğine eminim.
Ben dün geceki Fenerbahçe'yi beğendim.
Çılgın futbol maç, akıllı futbol şampiyonluk kazandırır. İsmail hocayla ayakları sağlam basan bir Fenerbahçe izleyeceğiz.
Ve herkes şunu bilsin; İsmail Kartal'ın B ve C planları mevcut.
Bunu gelecekte hep birlikte göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor