03 Ağustos 2014 | Pazar

Problem nerede?

Allah'tan Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'si Avrupa'da yok! Zira bu sistemle bütün maçlarını kaybeder.
Beklerin hep ileride olduğu, Mehmet Topal'ın defansın göbeğinde oynadığı 3'lü savunma Sevilla gibi ciddi rakipler karşısında darmadağın olur.
Bu hücumcu sistem sadece ligimizde iş yapar. Dünyanın en iyi sağ beklerinden biri dediğimiz Gökhan Gönül sağ açık oyuncusu olmuş!
Takım atak yaparken tamam da rakip üzerine geldiğinde geri dönemiyor. Çok adam kaçırdı.
Ersun Yanal sadece gol atmaya programlı bir takımla nereye gider? Başarı; savunma ve hücumun komplike bir şekilde oynandığı zaman gelir.
Ligin başlamasına bir aydan kısa bir süre kaldı. Ancak Ersun Yanal her maçı farklı bir sistemle oynayıp oyuncuların dahi başını döndürdü!

Hatlar arasında uçurum!
Acilen geçen sezon olduğu gibi "çok pas yapan" oyuna geri dönülmeli. 2. ve 3. bölgede oynayanlar sürekli pres yapıp yoruluyor. Savunma hattıyla arada uçurumlar var.
Hal böyle olunca Sevilla ekibi sadece kanatlardan değil, defansın arasına attığı toplarla da etkili oldu. Ceza sahasına yakın bölgede rakibin çok pas yapmasına izin verirsen gol yemek kaçınılmaz olur.
Takımın beyni diye transfer edilen Diego, Sevilla orta sahasından baskı yiyince oyundan düştü. Bu kadar dirençsiz olmamalı.
Fenerbahçe camiası ondan çok şey bekliyor.
Bu bir hazırlık maçıydı elbette… Ancak Sevilla gibi ciddi rakipler karşısında eksiklerin ne kadar büyük olduğunu daha net görebildik.
Umarım Yanal da görmüştür!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor