16 Temmuz 2014 | Çarşamba

Yabancı sıkıntısı

Futbol Federasyonu'nun yabancı sayısını 8 olarak belirlemesi en çok Fenerbahçe'yi vuracak. Zira şu anda kadrosunda 13 yabancı oyuncu bulunduran sarı-lacivertliler adeta ne yapacağını şaşırmış durumda. Al Ain kulübüne kiralık olarak verilen Stoch'u saymazsak şu anda Fenerbahçe'nin elinde 12 yabancı futbolcu bulunuyor.

Sorunu federasyon çözmeli

Fenerbahçe yönetimi harıl harıl eldeki yabancıları zarar etmeden göndermenin yollarını arıyor. Aslında burada sorunu çözmesi gereken kurum Futbol Federasyonu olmalı.
Sarı-lacivertliler TFF'nin "köşeye sıkıştıran" kararları yüzünden yıllardır takımda oynamayan oyunculara boşu boşuna paralar ödüyor.
Takımdaki olması gereken yabancı sayısını belirleyerek oyuncuların elini kuvvetlendirenTFF, kulüpleri milyonlarca euro zarara sokuyor.
Bunları yazarken futbolcuların hakları yenilsin demiyorum; tabii ki yapılmış sözleşmelere uyulsun. Ancak bu şekilde kulüplerin ellerini kollarını bağlayarak sadece futbolcuyu koruyacak bir sistemle olmaz.

Oynatmadan para ödüyor

Krasic'i ele alalım. Yıllardır başka kulüplerde forma giyiyor ama parasını Fenerbahçe ödüyor.
Benim önerim şu; Federasyon sahaya çıkacak yabancı oyuncu sayısını yine 8 yapsın.
Ancak kulüpler kadrosunda istediği kadar yabancı oyuncuyu barındırabilsin.
Böyle olursa kulüplerin eli güçlenecek ve başka kulüpte oynayan bir futbolcunun parasını ödemek zorunda kalmayacak.
Kariyerini tribünde maç seyrederek geçirmek istemeyen oyuncu da transferi için uğraşacak. Şimdi diyeceksiniz ki, ya oyuncu "yatarak" para kazanmayı seçerse ne olacak?
Bunun olacağını sanmıyorum ama olursa da kamuoyunda her gün o futbolcunun karakteri tartışılır. Bu baskıya dayanabilecek bir oyuncu olduğunu sanmıyorum!

***

Başkan Aziz Yıldırım geçtiğimiz gün takımdan gönderilecek yabancı oyuncuları belirlemek için Ersun Yanal'la bir toplantı yaptı. Yobo, Holmen ve Krasic'le kesin olarak yollar ayrılacak. Ancak son ismin kim olacağı konusunda hala bir anlaşmaya varılamadı. Yanal'ın Cristian'ı göndermek istediğini biliyorum. Ancak oyuncu alacaklarının tamamını istediği için görüşmeler tıkandı.
Gönderilmesi düşünülen isimlerden birisi de Kadlec'ti ama Yanal buna izin vermedi.
Gerekçesi bence çok makul.
Kadlec iyi bir profesyonel. Ayrıca hem sol stoper hem de sol bekte görev yapabiliyor. Yedek kaldığında huzursuzluk çıkarmıyor, ne zaman görev verilirse çıkıp oynuyor.

Orta sahada bolluk var

Böyle oyuncular kadroda tutulması çok önemli. Şampiyonluğu sadece yıldızlar değil, yedek kulübesinin kalibresi belirliyor.
İşte bu yüzden çok büyük ihtimalle Cristian'la yollar ayrılacak.
Zaten Fenerbahçe'de inanılmaz bir orta saha oyuncusu bolluğu var.
Topuk Yaylası kampını takip etmek üzere Düzce'ye geldik.
Yarından itibaren özel röportajlar, hiçbir yerde okuyamayacağınız özel haberler gazeteniz Fotomaç'ta olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor