28 Mayıs 2014 | Çarşamba

Emenike yolcu!

Önümüzdeki günlerde Dünya Kupası'nda Nijerya formasıyla izleyeceğimiz Emmanuel Emenike'nin eğer çok iyi bir teklif gelirse satılacağı yönünde duyumlar alıyorum.
Sözleşmesinde, "20 milyon euro getirirse serbest kalır" maddesi olan Emenike'nin yıldızı Ersun hocayla bir türlü barışmadı.
Yanal, özellikle antrenmanlarda yaptığı şahsi hareketlerle kendisini çileden çıkaran Nijeryalı'nın satışı için çoktan onay verdi bile.
Birbirlerini sevmedikleri bir gerçek. Yanal sezon başında Emenike'yi sağ kanatta oynatmak istemiş ancak Emenike'nin cevabı, "Asla! Ben forvet oyuncusuyum, sadece forvette oynarım" olmuştu.
İşte iplerin kopma noktası tam da burası.
Emenike disiplinsiz ve umursamaz. Laf, söz dinlemiyor.
Ersun Yanal onun bölgesinde daha çok savunma yapacak bir takım oyuncusu istiyor aslında.
Şimdi hem yönetim hem de Yanal, Emenike'nin Dünya Kupası'nda iyi bir performans göstermesi için duacı!
Zira Nijeryalı değerini bulması halinde hemen satılacak.

***

Ersun Yanal Fenerbahçe'ye geldiğinde kurulu bir düzen vardı. Yanal, "kendi kurmadığı" bir takımla bu düzen sayesinde şampiyonluk kazandı.
Ancak önümüzdeki sezon çok farklı olacak.
Daha çok Yanal'ın transferlerini, Yanal'ın tercihlerini konuşuyor olacağız.
Ersun hocanın ısrarla teknik heyeti değiştirmek istediğini biliyorum. Buna saygı duyarım. Zira her teknik adam kendi ekibiyle çalışmalı.
Yanal, ilk göreve geldiğinde bunu isteseydi kabul ederdim.
Şimdi, seni şampiyon takımın hocası yapmış ekibi değiştirmek en hafif deyimle vefasızlık olur.
Caner meselesi
Caner Erkin'in menajeri Batur Altıparmak iki haftadır kulüpten haber bekliyor. Ancak ne arayan var, ne soran.
Caner geçen yıl takımın en az kazanan oyuncusuydu. En az kazanan ama en çok oynayan oyuncu... Burada iki tarafın da fedakarlık yapması gereken bir durum var.
Caner tam 4 yıldır Fenerbahçe forması giyiyor. Aldığı ücretin düşük olduğunu kabul ediyorum. Ama kesinlikle, "geçen yılların acısını çıkarmak" için olmayacak rakamlar istememeli.
Yönetim de Krasic, Stoch gibi hiç hak etmeyen oyunculara çuvalla para verirken, şampiyonluğun en önemli adamını "ucuza kapatmak" yoluna gitmemeli.
Fenerbahçe yönetimi de, hocası da Caner Erkin'le devam etmek, Caner de Fenerbahçe'de kalmak istiyor. Bu işin uzatılması iki tarafa da zarar verir.
Bence çok yakın bir zamanda bu transfer tatlıya bağlanır ve Caner yuvada kalır. Yok eğer tersi olursa iki tarafta kaybetmiş olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor