19 Mayıs 2014 | Pazartesi

Aziz Yıldırım ne yapacak?

Bu sıralar herkesin en çok merak ettiği Ersun Yanal'ın durumunun ne olacağı… "Gidecek mi, kalacak mı, neden hala sözleşme imzalanmıyor?" gibi sorular herkesin aklını meşgul ediyor.
İlk önce şunu söyleyeyim; Ersun hocanın kulüp içerisinde pek seveni yok! Emre, Volkan ve Kuyt geçtiğimiz günlerde başkan Aziz Yıldırım'a giderek yeni sezonda Yanal'la çalışmak istemediklerini söylediler.
Bu durum pek hoş olmasa bile başkanla görüşmeye giden isimlerin Fenerbahçe camiası için çok çok önemli olduğunu söylememe gerek yok. Bu sezon takımın şampiyon olmasında; Emre, Volkan ve Kuyt'ın büyük katkıları var.

***

Hatta emeklerinin Yanal'dan bile daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Yanal'ın istediği 3 milyon dolarlık rakamsa onunla sözleşme imzalanmamasının bir başka sebebi… Ama ben, hocanın bu rakamda indirim yapacağını düşünüyorum.
Yanal'ın bir diğer isteği ise teknik heyete "kendi adamlarını" yerleştirmek. Samandıra'ya hakim olabileceği bir ekiple çalışmak istiyor. İşte burada ipler kopuyor aslında.
Zira bu teknik heyet, Yanal geldiğinden beri profesyonelce çalışarak onu şampiyon takımın hocası yaptı. Mesela İsmail Kartal… Tanıyanlar bilir; İsmail hoca çok iyi bir Fenerbahçeli ve Başkan Aziz Yıldırım'ın çok sevdiği bir isimdir. Yani anlayacağınız Yanal gider ama İsmail Kartal asla gitmez!

***

Zaten onu göndermek en hafif deyimle emeğe saygısızlık olur. Peki, Başkan Aziz Yıldırım ne yapacak? Şampiyon takımın hocasını gönderirse, pişmiş aşa su katmış olmayacak mı?
Yıldırım'ın önünde pek fazla seçenek yok aslında… Takımı şampiyon yapmış bir hocayı gönderirse, alınacak her kötü sonuçta bu kararı manşetlere çıkacak. Yıldırım'ın önceliği Ersun Yanal ile futbolcuları ortak bir noktada buluşturup, barıştırmak olacak.
Zaten bununla ilgili duyumlar alıyorum. Yanal, yukarıda belirttiğim isteklerinden vazgeçerse önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanır. Yıldırım'ın isteği en az bir sezon daha Ersun hocayla çalışmak. Futbolcularla arasındaki gerginliği bitireceğine inanıyorum.

***

Diego Ribas… Gelecek sezon büyük ihtimalle Fenerbahçe forması giyecek. Onu tarif ederken, "Koşan Alex" demek yanlış olmaz. Orta sahada inanılmaz mücadele ediyor, araya attığı toplarla takımını pozisyona sokuyor.
Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin en büyük eksikliği, "aralara top atacak" oyuncunun olmamasıydı.
Sarı-lacivertliler, kanat organizasyonları ve çok hücumculu bir taktikle oynuyordu.
Oyun sıkıştığında tek çare duran toplardı. Diego Ribas bu sıkıntıyı çözecek bir isim… Kesinlikle başarılı olacağını düşünüyorum. Hem orta saha hem de hücum gücüne inanılmaz katkı yapacak.

***

İsmail Kartal hocanın annesinin vefatını üzüntüyle öğrendim.
Merhume uzun zamandır amansız hastalıkla mücadele ediyordu. Kayseri maçı sonrası İsmail hocayla konuştum. Bana, "Buraya annemle helâlleşip geldim" demişti. Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah… Allah geride kalanlara sabır versin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor