Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

14 Aralık 2015 | Pazartesi

Nani kurtardı

İkinci yarıdaki son 7 maçında hiç yenilmemiş ve sadece 3 gol yemiş bir Başakşehir vardı F.Bahçe'nin karşısında.Diego'nun yorgunluk artı 2 maçtır kırıp, dökmekten yediği kesiği Ozan'la kapatmıştı Pereira. İlk 10 dakika baskılı başlamaya alışan takıma bu sefer bu şansı 9. dakikada Fernandao'nun pasına kadar vermedi Başakşehir.
Fenerbahçe de savunmayı sağlam yapınca ilk 11 dakika heyecanlanmadı kimse.
Ozan'ın dönen toplara girme isteği, ilk tehlike idi. Fenerbahçe 15 sonrası ağırlığını koymaya başladı. Rakip ceza alanına kalabalık gelince Gökhan'ın şutuyla da olsa pozisyon buluyordu.
Alper'in uyluk arka adale lifi atınca daha 19. dakikada Markoviç girdi oyuna. Fenerbahçe oyunu rakip alana yıktı ama 29. dakikada Yalçın'ın hatası ile Nani'nin kaçırdığı ana kadar pozisyon zenginliği getirmedi bu düzen. Bunda, yavaş ve yana oynamanın da etkisi vardı.

Markovic etkisiz kaldı
İlk yarı özeti, rakibi kendi sahasından çıkarmayan, bu nedenle kalesine etkili yarım şut dışında getirmeyen ama hücumda Alper'in erken çıkmasının ve Nani'nin topu ayağında fazla tutmasının etkisi ile dönen toplar dışında pozisyon bulamayan bir Fenerbahçe ve sıkıcı bir maç vardı.
İkinci yarı yine bol paslı ama pozisyonsuz başladı. 50-55 arası, ara paslar ve rakip savunma hatası ile biraz geldi Başakşehir. Diego ve Van Persie ile oyuna müdahale etti 60'ta Pereira. Ama, sistemi değil adamları değiştirmişti. Oysa hücumda etkili olmak için iki santrfora birden ihtiyacı vardı. Mehmet Batdal'ın kaçırdığı gol Volkan'ın becerisi idi. 69'da Badji 2. sarıdan atıldı. Avcı, Rotman'ı alıp savunmaya destek getirdi.
Fenerbahçe, Persie ve Markoviç'in etkisizliğinde yine iyi oynayamıyordu.
Nani devreye girdi ve müthiş bir şutla golü attı.
Rakip zordu, Pereira doğru hamleler yapamadı.Nani maçı kurtardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor