Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

01 Aralık 2015 | Salı

Yükselişe devam

Avrupa'nın "İlk golü atma yüzdesi en yüksek takımı " Fenerbahçe'nin daha 11. dakikada golü Nani ile bulması benim için sürpriz değildi. Fenerbahçe her zaman olduğu gibi bu dakikalarda müthiş tempolu idi. 6. dakikada kenar ortası kullanma dışında pozisyonu yoktu Trabzon'un.
Alper'in koruduğu sol kanada yükleniyordu Fenerbahçe. Gökhan sol çizgiye iniyor, Diego , "Bir yarıda topla buluşma rekorunu" kırıyor, Van Persie pozisyonlara giriyordu.
Josef ve Topal dönen topları toplayan adamdı.
İlk 30 dakikada Fenerbahçe'nin 7 gol girişimi varken , Trabzon'un 1 girişimi vardı. 30. dakika sonrası biraz yavaşladı Fenerbahçe ama Mehmet Ekici'nin uzaktan şutu dışında pozisyon vermedi.
42. dakikada Persie, şahane pas ile Diego'ya bıraktı ama Diego inanılmazı kaçırıyordu. Alper'in gençliği, gereksiz müdahale ile kendini attırıyordu da.

Molde etkisi hissedildi
İlk yarı, Fenerbahçe 9 şut atarken, Trabzon 1 şut atıyordu. Yine Fenerbahçe'nin 17 ortasına karşın, hiçbirine kendisinin vuramadığı sadece 3 orta da Trabzon'un, düştüğü zor durumun ispatı idi.
Özer yerini Yusuf'a, Ekici de Aytaç'a bıraktı ikinci yarı başında. Bu, aslında savunmayı garanti altına alma değişiklikleri idi. İlk 10 dakikada tempoyu yavaşlattı Fenerbahçe, sol kanat ortası ile Nani'nin ilk pozisyonu bulduğu 55'e kadar.
59'da Van Persie'ye kritik müdahelesi ile golü engelledi Cavanda.
Diego, Alper'in ortasında inanılmazı 2. kez kaçırdı. 50 dakika 10 kişilik rakibe pozisyon bulamayan Fenerbahçe, Nani'nin ortasında Fernandao ile 2. golü buldu. Liderlik güzeldir, 60 ile 88 arası düşen tempoyu Molde'ye de bağlamak gerek.
Fenerbahçe'deki yükseliş sürüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor