Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

25 Nisan 2013 | Perşembe

Benfica'yı yenme formülü

Dünkü bölümde teknik tarafını anlattık Lizbon ekibinin. Peki Benfica geçilebilir mi? Ya da nasıl geçilir? Sizinkilerden daha değerli olmayan naçizane fikirlerimi, 6 maçını da kasetlerinden izlediğim Benfica'yı değerlendirerek yazayım.

KADRO TAHMİNİM
Son maçta sakatlanan Luisao'yu getirmediler. Almeida ve Perez de kart cezalısı. Moraes kalede, sağ bek Perreira, tandemde Garray&Jardel, sol bek Margelejo, tek ön libero Matic, önlerinde sağda Salvio, ortada A.Gomes, solda Gaitan, öndeki ikili Cardozo ve Lima ile 4-1-3-2 olması yüksek ihtimal. Çünkü Newcastle maçlarında oynadıkları bu düzen, en çok gol girişimi yaptıkları, kaleyi en çok buldukları düzen oldu. Bu arada koçlarının, Cardozo ve Lima'dan birini kesip, John'u oynatması da sürpriz olmaz.

SONUÇ

1- Bu takıma karşı kazanmanın tek yolu var. Sıkıcı oyun oynamak. Taraftar, çok ve hatta yana ve geriye pas yapan, eskisi gibi CAN SIKAN OYUN OYNAYAN bir F.Bahçe izlemeli. İçi daralmalı... Güzel futbol seyretmemeli. Top, F.Bahçe'de kalmalı ve F.Bahçe rakibin sahasında topla fazla oynamaya kalkmamalı. Önde yakalanırsak, bizim savunma ağır kalır ve sıkıntı yaşarız. Asla oyunu hızlandırmamalıyız.

2- Bu arada, Benfica'nın öyle maç boyu deliler gibi saldırdığını falan sanmayın. Ortalama 15 dakikada bir, 8-10 dakikalık ''müthiş bir hızlandırma periyoduna''giriyorlar. Kişi başı topla oynama süreleri 1.5 saniyenin altına düşüyor. (ki bu rakam F.Bahçe'de 3 saniye civarı) Yani 7 saniyede, nerede ise 5 ÇOK HIZLI PAS yapıp, golü atıyorlar ve işi bitiriyorlar. Bugün de aynısını yapmaya çalışacaklar.

3- Gaitan akıllara zarar bir oyuncu. Gökhan'ın karşısında zorlanabilir ama koçları kendi açısından bizim takımı iyi analiz etmişse ve Fenerbahçe'nin soluna Gaitan'ı koyarsa bu kez Ziegler'in işi çok zor. Burada sıkıntı yaşarız.

4- 6 sene önce sadece 800 bin dolarken defalarca yazıp, F.Bahçe'ye önerdiğim ama almayıp, geçen sene yeniden yeltenip bu sefer de 20 milyon dolar istenince vazgeçilen Cardozo şut atan, frikik atan, penaltı kullanan, asist yapan, kale önünde bitirici bir adam. Bunca sene her yerde övdüğüm Cardozo'dan tek ricam: Bu akşam bunları yapma adamım. Kötü görsün seni Fenerbahçeliler. Hatta Jorge seni oynatmasa daha iyi olur.

5- Duran toplarda sıkıntı yaşarız. 1.90 üzeri 3 adamla gelip, stoperlerimizi bağlarlar. Topu arkaya sektirip, kısa adamları ile gol bulmaya
çalışacaklar.

6- Kanat ataklarında, ters tarafa ani top atıp, ters kademeye girmeyen takımları yakıyorlar. Bu nedenle, örneğin top solumuzdan gelirken sağ tarafta Kuyt ve Gökhan'ın çok dikkatli olup rakip hücumcuya çok yakın oynamaları gerekiyor.

7-
Bu maç dirençli ve çabuk adamların maçı. Bu nedenle top bizdeyken yavaş ancak onlarda iken hızlı olmalıyız. Ben Kocaman'ın kadro yapısını bozacağını düşünmüyorum. Kuyt-Cristian-Sow-Webo hücum hattı, arkalarında Topal ve Raul ile sahada olurlar. Savunmaları ağır, üzerimize geldiklerinde yakalayacağımız kontra bize avantaj sağlayacaktır.

8- Haydi Kuyt' demeli bugün taraftar. Çünkü 2009-2010 sezonunda yine Jesus yönetimindeki Benfica'ya Anfield'da takımının ilk golünü
atmıştı. Sıra Saracoğlu'nda olsun.

9- UEFA'nın, Chelsea-Benfica finaline daha sıcak ve daha "duygusal" bakacağını tahmin ediyorum. F.Bahçe'nin bu sempatiyi kırmak için çok dikkatli olması, kesinlikle hakemlerle uğraşmaması, çift sarı tuzağına düşmemesi, arkadan müdahale konusunda çok ama çok cimri olması gerektiğini düşünüyorum.

10- Bana göre F.Bahçe burada gol yememek üzere bir oyun oynayacak. Ancak açık söylemek gerekirse bana bu çok zor gibi geliyor. İlk tahminim, 2 maçta da 2 takımın gol bulacağı ve tur atlayanı küçücük ayrıntıların belirleyeceğidir. Ve 2. tahminim odur ki, buradan çıkacak takım UEFA kupasını alacaktır.

F.Bahçe'nin bu kupada buraya gelmesi dahi büyük başarıdır. Seyircinin sonuç ne olursa olsun takımın da, teknik heyetin de arkasında olması şarttır. Başarılar Fenerbahçe, Amsterdam'ı hak ettin aslında tüm camianla.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor