Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

11 Aralık 2014 | Perşembe

İlkler haftası

PTT 1.Lig'in kırılma haftası bu haftaydı" desem abartılı bir yorum olur mu, olmaz! "Sezonun ilkleri yaşandı, karizmalar çizildi, forslar silindi, ünvanlar kaybedildi" desem...
Haftanın önemli maçları, önemli olayları, deprem etkisinde açıklamaları oldu" desem, şaşırmaz mısınız değil mi? Ya,"Basın toplantısında, basına önemli malzemeler çıktı(!), tüm sezona yeter desem, "Vay be, bunlarda mı oldu!" demez, okursunuz değil mi?
İnanın, inanın; hepsi oldu, hepsi de bu hafta oldu...

Deprem oldu

Bu
hafta üstte de, altta da deprem haftası oldu diyebiliriz.
Lider Osmanlıspor namağlup gittiği Kayserispor deplasmanında iki defa penaltı kazanmasına rağmen 3-1 mağlup oldu ve ünvanını Kayseri'de bıraktı. İlk iki sırayı alan iki takım Fırat Aydınus'un mükemmel yönettiği maçta kıyasıya bir müsabaka çıkardılar. Osmanlıspor mağlup oldu ama Muhammed Reis'i de kaybetti. Tecrübeli oyuncu kontrolsüz faul yapınca kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Kayserispor'un galibiyeti takipçileri Antalyaspor ve Adana Demir'in kaybettiği bir haftada gelince adeta 9 puanlık bir hafta yaşadı.

Dalgalı Karadeniz

Olaylara
sahne olan bir diğer maçta Elazığspor-
Giresunspor
maçıydı.Giresunspor 2-1 galip geldi. Giresunspor'un deplasmanlarda hiç kaybetmediğini de söyleyelim... Giresunsporlu Anton Chichulin'in eliyle düzeltip attığı gol, hakem Erkan Engin'in bu golü tüm itirazlara rağmen geçerli sayması maçtan sonra büyük olayları beraberinde getirdi.
Gerek protokolde, gerekse saha içinde maç sonu hakeme büyük tepki vardı. Hakemler 15 dakika sahada maruz kaldı.
Ziya Doğan
'ın işbaşı yapmasıyla büyük beklenti içine girdiği Orduspor'da değişen pek fazla bir şey olmadı. Bucaspor'un ilk defa deplasmanda galip geldiği maçta mor beyazlılar küme düşmenin en büyük adayı konumunda.Orduspor son 7 maçında sıfır çekti... Samsunspor ise Manisa deplasmanında çok net bir skor alırken, sahanın yıldızı Mbilla oldu.

352 gün sonra...

Dile
kolay, tam bir yıl boyunca evinizde oynadığınız tüm lig maçlarında kazanamıyor, 352 gün sonra tek golle seviniyorsunuz. Gaziantep BŞB takımı Manisaspor sürprizini saymazsak adeta uçuşa geçti. Adana Demir'i Köksal'ın golü ile yendiler, rakibine sıra yükselme
şansını vermediler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor