Maç Sonuçları

Bir Galatasaray klasiği

Kupayı en çok müzesine götüren takım olan ve son iki sezonun şampiyonu sarı kırmızılı ekip, Ç.Rize’yi saf dışı bırakarak Antalya’daki final için yerini ayırttı

Giriş: 05 Mayıs 2016, Perşembe 00:00 Güncelleme: 05 Mayıs 2016, Perşembe 18:06
Ziraat Türkiye Kupası'nın gediklisi Galatasaray, Çaykur Rizespor'u eleyerek bir kez daha (22. kez) finale yükseldi. Karadeniz ekibini deplasmanda oynanan karşılaşmada 3-1 mağlup eden ve Türk Telekom Arena'daki karşılaşmaya bu avantajla çıkan sarıkırmızılılar, Çaykur Rizespor ile golsüz berabere kalarak rakibini eledi. Ligde beklentileri karşılayamayan, en azından Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak taraftarlarını sevindirmek ve Avrupa'daki 1 yıllık men cezasını çekmek isteyen Cimbom, maça as kadrosuyla çıktı. Buna karşılık gol bulup tura ortak olmak isteyen Çaykur Rizespor daha etkili ve istekliydi. 10. dakikada Ahmet İlhan direğe takılırken 22'de aynı oyuncunun vuruşunu Denayer çizgiden çıkardı. 48'de Silvestre, 54'te Sercan, Muslera'yı geçemedi. Galatasaray ise özellikle gününde olan Lukas Podolski ile dişini gösterdi. Alman oyuncu 62'de soldan bindirme yaparken Sabri'ye nefis bir pas verdi; Sabri'nin vuruşu yan ağlarda kaldı.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SİNAN GÜMÜŞ FIRTINASI ESTİ
Ardından Alman golcü kendisi vurdu ama sonuç alamadı. Son dakikalarda sahada Sinan Gümüş fırtınası eserken genç yıldız kendi yarattığı 2 pozisyonda sonuca gidemedi ve karşılaşma golsüz tamamlandı. 16 kez ile Türkiye'nin en çok kupa sahibi takımı olan sarı-kırmızılı ekip, 22. kez daha finale adını yazdırdı ve şimdi rakibini beklemeye başladı. Bugünkü Fenerbahçe- Torku Konyaspor rövanş karşılaşmasında, 26 Mayıs'ta Antalya'da oynanacak kupa mücadelesinin diğer finalisti belli olacak.

ÇAYKUR RİZE 17 ŞUT ÇEKTİ
AT V'den yayınlanan ve sarı-kırmızılı taraftarların nfesini keserek izlediği rövanş maçında Ç.Rizespor, maç boyunca etkili olan taraftı. Karadeniz ekibi, 17 şut çekip 6 kez de isabet bulmasına karşın gol atmayı başaramadı. Rize bu sezon Galatasaray ile oynadığı 4 resmi maçın 3 tanesini kaybetmedi ancak kupada elenen taraf oldu.

Bülent CAN