Maç Sonuçları

Beşiktaş’tan Arslan pençesi

Beşiktaş, Türkiye Kupası F Grubu’nda evinde karşılaştığı Sarıyer’i 3-1 yendi. Siyah-beyazlıların yeni transferi Tolgay Arslan çıktığı ilk maçında golünü attı.

Giriş: 29 Ocak 2015, Perşembe 00:00 Güncelleme: 29 Ocak 2015, Perşembe 23:03
Süper Lig'de oynadığı Gençlerbirliği karşılaşmasını yenen, grupta oynadığı 4 maçta 2 galibiyet alan Ziraat Türkiye Kupası F grubu 5. hafta maçında Beşiktaş, Sarıyer ile karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleden ev sahibi siyah-beyazlı ekip 3-1 ayrıldı.

Yeni transferleri Tolgay Arslan, Alexander Milosevic ve Daniel Opare ilk onbiriyle sahaya çıkan ve ilk yarıda neredeyse hiç gol pozisyonuna giremeyen Kartal, 41.dakikada sol kanattan Jose Sosa'nın ceza sahası içine açtığı ortaya iyi kafa vuran Necip Uysal'ın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

SARIYER GOLE YAKLAŞTI
İkinci yarı ilk yarıya göre daha hareketli geçen maçın 60. dakikasında konuk Sarıyer ceza sahası içinde İsmail Köybaşı'nın yaptığı hatayı Güney'le gole çeviremedi. Bu atak Sarıyer'in beraberlik golüne en çok yaklaştığı atak oldu.

FURKAN ATTI
Sağ kanattan yeni transfer Opare'nin taşıdığı topu ceza sahasına yakın bir noktasında bulunan Gökhan topu kontrol ederek altıpasın yakınında bulunan Furkan Yaman'a pası verdi. Furken, Gökhan'ın verdiği topu kontrol ederek net bir vuruşla ağlarla buluşturarak skoru 2-0'a getirdi.

SARIYER FARKI 1'E İNDİRDİ
Karşılaşmanın 60.dakikasında net gol pozisyonunu Güney'le kaçıran Sarıyer, 80.dakikada Güney bu sefer golün asistini yaparak Cemre Atmaca'ya golü attırdı. Sağ kanatta topla buluşan Güney Atılgan son çizgiye inerek ortasını yaptı. Ceza sahasında iyi yükselen Cemre Atmaca şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu:2-1

OLAY ADAM TOLGAY GOLÜNÜ ATTI
Transfer gündeminde oldukça yoğun gündemde olan, Trabzonspor ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren yeni transfer Tolgay Arslan, siyah-beyazlı forma ile ilk çıktığı maçta golünü attı. Mücadelenin 81.dakikasında ceza yayının önünde topla buluşan Tolgay Arslan, Hakan Soylu ve Emre Karaman'dan sıyrılıp şutunu çekerek topu ağlarla buluşturdu: 3-1

Beşiktaş bu galibiyetle puanını 9'a çıkararak 2.sırada yer alırken Sarıyer puansız olarak son sırada kaldı. Siyah-beyazlılar son maçında Çaykur Rizespor'a konuk olacakken Sarıyer son maçını evinde Adana Demirspor ile oynayacak.




MAÇTAN NOTLAR


Sezonun devre arası kampı sırasında belindeki rahatsızlık sonucu fıtık teşhisi konulan ve Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmada kadroda yer almayan Arjantinli oyuncu Jose Sosa da Sarıyer karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen oyunculardan Cenk Gönen, kalede görev alırken, kupada Adana Demirspor ile oynanan karşılaşmada başarılı bir futbol sergileyen Uğur Boral da ilk 11'de şans buldu.

Siyah-beyazlı ekipte, savunmanın solunda İsmail Köybaşı forma giyerken, Cenk Tosun'un sakatlığı sonrası genç Furkan Yaman, forvet hattında görev aldı.

Demba Ba, Gökhan Töre ve Motta yedek soyundu

Beşiktaş'ta teknik direktör Bilic'in birçok maçta tercih ettiği Demba Ba, Gökhan Töre ve Ramon Motta yedek soyundu.

Hırvat çalıştırıcı Hutchinson, Ersan Adem Gülüm, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Serdar Kurtuluş, Veli Kavlak ve Tolga Zengin'i, kadroya almayarak dinlendirdi.

Gençlerbirliği maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Pedro Franco'nun yanı sıra sakatlıkları bulunan Mustafa Pektemek ve Tomas Sivok da kadroda yer almadı.

Yedeklerde 3 genç oyuncu
Slaven Bilic, yedekler arasında Muhammed Enes Durmuş, Muhammed Raşit Şahingöz ve Oğuz Aksoy gibi genç oyunculara da şans verdi.

Sezon başında Mersin İdmanyurdu'na kiralık olarak verilen ancak siyah-beyazlı takıma geri dönen kaleci Günay Güvenç de yedekler arasında yer aldı.

Taraftarlar maça ilgi göstermedi
Beşiktaş ile Sarıyer arasında Atatürk Olimpiyat Stadı oynanan maça taraftarlar ilgi göstermedi.

Toplam kapasitesi 75 bin 145 kişi olan statta bin 500'e yakın siyah-beyazlı taraftar, karşılaşmayı izledi. Çok az sayıdaki Sarıyer taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden mücadeleyi takip etti.

Maç öncesinde taraftarlar, iki takım oyuncularını birlikte tribünlere çağırıp sevgi gösterisinde bulundu.