04 Haziran 2014 | Çarşamba

F.Bahçe Bankası!

Başkan Aziz Yıldırım geçtiğimiz gün, "Gazetelerde yazılanlara şaşırıyorum.
Emenike'yi 20 milyon euro'ya satıp, 15 milyon euro'ya başka futbolcu alacakmışız. Biz banka mıyız kardeşim. Neden satacakmışız" demiş.
Yıldırım'ın ağzından şimdiye kadar en az 10 defa, "Değerini bulan oyuncuyu hemen satarım" sözünü duymuş bir kişi olarak doğrusu pek şaşırdım.
Başkanın düşünceleri her sene değişiyorsa ona sözüm yok. Ama Fenerbahçe Bankası'nı kuracağını söyleyen, Fenerbahçe Kart'ı neredeyse bütün taraftarların cebine sokan, Fenerium gelirlerini kat be kat artıran Yıldırım yıllardır Fenerbahçe'yi bir banka gibi yönetmedi mi? Futbol kulüpleri oyuncu alacak, oyuncu satacak. Kar-zarar dengesini gözeterek tabii.

***

Tıpkı bir ticari işletme gibi!
Dünyanın en büyük kulüpleri dahi bunu yapmıyor mu? Elvir Baliç Real Madrid'e gittiğinde Türkiye'nin transfer rekoru kırılmıştı.
Peki ya Okocha yine büyük bir transfer ücretiyle PSG'ye gitmedi mi? Bu rekor kıran transferleri, "Biz banka mıyız kardeşim" diyen Aziz Yıldırım yapmamış mıydı? Futbol kulüpleri bazen banka gibi çalışıyor değil mi başkan? Gelir gider dengesini sağlamak için bazen düşük maliyetli oyuncular alınır bazen de elindeki kıymetli oyuncular satılır.
Değil mi başkan?

***

Şimdi size bir soru soracağım.
Diego gelse, Caner gitse Fenerbahçe taraftarı memnun olur mu? Hiç sanmıyorum. Bir tarafta daha İstanbul'a ayağını basmamış, Kadıköy'de sahaya çıkmamış, Fenerbahçe'ye tek bir puan kazandırmamış Diego Ribas, öte yanda geçen sezon takımı adeta sırtında taşımış, şampiyonluğun en önemli aktörlerinden Caner. Diego'ya sadece 5 milyon euro imza parası verilecekmiş.
Bonservisi olmayan bir oyuncuya imza parası vermek kabul edilebilir bir durum aslında.

***

Zaten Diego ilk 6 ayda sattıracağı formayla parasını çıkarır diye düşünüyorum. Başta yazdıklarımın amacı kesinlikle Diego ismini küçümsemek değil. Ancak Diego'ya bu kadar değer verirken, Caner'i bir kenara atmak olmaz. "Bizim çocuğumuz" mantığı çoğu zaman yerli oyuncuları küstürüyor. Bunun en önemli örneği Tuncay Şanlı'dır.
Caner'i milli maçlarda izlemişsinizdir.
Maşallah tabanca gibi.
Henüz 25 yaşında ve her yıl üzerine koyuyor. Böyle bir ortamda Caner'e hak ettiği paranın kesinlikle verilmesi taraftarıyım. Parayı bastırıp 5 tane Caner kalitesinde oyuncu alabilirsiniz ama Caner gibi yürekten oynayanını bulamazsınız. Benden söylemesi.
Fenerbahçe yeni sezon hazırlıklarına 15 Temmuz'da başlayacak.
Yaklaşık 15 gün boyunca Topuk Yaylası'nda olacağız. Topuk YaylasıTesisleri gerçekten ölü bir yatırım. Yaz aylarında dünyanın bütün takımları Avrupa'da kamp yapıyor. Yani "adam gibi" hazırlık maçı yapacak takım yok. Bir takımı davet ettiğinde astarı yüzünden pahalıya geliyor. "Tesisleri yaptık ille de kampı burada yapacağız" mantığını anlamak zor.
Real Madrid'in, Barcelona'nın, Chelsea'nin kendi tesisini yapacak parası mı yok?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor