ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Düşünce suçu

Fenerbahçe'nin iki ayrı afişi var. Birinde, sürekli kazanarak tarihi sollamak. Diğerinde, tarihle haşır neşir olurken, yanlışların üzerini süslemek.

***


Fenerbahçe'nin parlak yüzünde, rekora giden bir takımı görüyoruz. Fenerbahçe buraya nasıl geldi? Bu takım, her türlü şartta galibiyetten kaçmıyor, galibiyete koşuyor. Demek ki, takımın kendi özel ritmi var. Talih diyoruz, kötü futbol diyoruz ama... 7 maçlık kayıpsız yolculuğun da, kendine göre bir sırrı var.

***


Alex'in sıradan oynadığı maçlarda bile, olağanüstü işlere eşlik ettiğini görüyoruz. Alex'in kendini büyüttüğü maçlarda, Fenerbahçe'nin ne hal alacağını hayal etmek zor değil. Futbol topu, yakışacağı ayağı iyi biliyor. Ölüyü diriltecek formülü de, Alex'ten iyi kimse bilmiyor. İstatistiklerde şaşırtıcı sonuçların adamı için, yeni bir alfabe icat etmeliyiz belki. Tarihe çoktan geçen biri için...

***


Kazım'ın, uyarı mektuplarına olumlu tepki veren yanını Antalya'da gördük. Cristian'ın sorumluluğunu artırdığında, verimini ikiye katlayacağının izleri mevcut. Emre Belözoğlu, yokluğunda varlığını hissettiren özel biri. Mehmet Topuz, birkaç maç arka arkaya oynatılsın, kendini bulur.

***


Fenerbahçe, parça parça bir takım. Ama parçalar bir araya geldiğinde, nasıl bir bütün olacağı ortada. 7 maçta 21 puan... Evet, bazı maçlar kılpayı. Ne yani, finiş çizgisini nefes nefese geçene madalya verilmiyor mu? Bu meseleden çıkan sonuç... "Gelecek zamanın kilometre taşlarıdır. Şimdiki zaman..."

***


Fenerbahçe'nin renksiz afişine bakalım. Takımın futbolsuz yüzünde, Daum tarihe yün örüyor, ilmeği kuşku. Kazanırken bile, taraftarın keyfini kaçıran başka takım var mı? Güiza, ilkelliğe bağımlılığını yitirmemiş enstantanelerle doluydu. Goldeki zoraki asisti bile titrekti. Parça bütünü nasıl ki etkiliyorsa, Fenerbahçe'nin bu sezon en çok etkileneceği adam Güiza'dır.

***


Gökhan Gönül'de düşüş var. Bizim tanıdığımız Gökhan, ruhu ve bedeniyle rakibi didiklerdi. Çenesiyle değil. Santos'daki gittikçe hızlanan azalmanın önünü kim kesecek? Tarihe göndermeler kitabına posterini yapıştıran Daum mu? Bilinmelidir ki, tarih bazen en zalim hasımdır. Hele tekerrür ettiğinde.

***


Antalyaspor, son dakikada oltasını arayan enayi balıktı. Fenerbahçe'nin geçen sezon olmayacak yenilgiler olan halinin, Antalya'da vitrine çıktığını da gördük. Biliyoruz ki, Fenerbahçe'nin kavgası da derindir, uykusu da. O yüzden gerçekleri işaret edelim. Çünkü onca galibiyete karşılık, yenilgiler de pusuda! Bu meseleden çıkan sonuç: "7 maç üst üste kazanan bir takımı eleştirmek, düşünce suçuysa... Suçu üzerime alıyorum."

***


Bu meseleden çıkan iki sonucun yorumunu da sizlere bırakıyorum. Tarihi sollamakla yetinecek biri değilseniz eğer!..






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Islık çal-ma   / 25-09-2009
 Kaçak yolcular   / 22-09-2009
 Sıfıra sıfır   / 18-09-2009
 Kazanmak ruhu   / 15-09-2009
 Şimdi reklamlar   / 11-09-2009
 Dar kapı   / 08-09-2009
 Nasıl tam olsun   / 04-09-2009
 Tutuşma   / 01-09-2009
 Koro hayatlar   / 26-08-2009
 Futbol sofrası   / 25-08-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
7.HAFTA
Denizli 1 Manisaspor 1
Galatasaray 1 Eskişehir 1
Kayseri 0 Kasımpaşa 0
Bursa 4 Diyarbakırspor 0
Antalya 1 Fenerbahçe 2
G.Birliği 2 Trabzon 2
Ankaraspor 0 Beşiktaş 0
İ.B.B. Spor 1 Sivas 0
Gaziantep 1 Ankaragücü 3
8.HAFTA
Trabzon Gaziantep
Diyarbakırspor İ.B.B. Spor
Manisaspor Bursa
Beşiktaş Denizli
Kasımpaşa Ankaraspor
Ankaragücü Galatasaray
Sivas Antalya
Eskişehir Kayseri
Fenerbahçe G.Birliği
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital