ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Kaçak yolcular

Sıradan bir Avrupa takımı Twente, kötü oynarken yakaladığı Fenerbahçe'yi, futbol oynamadan yenebiliyor da... Büyükşehir Belediye, böylesine aciz bir Fenerbahçe'yi rekora yolcu ediyorsa! Daum gibilerine gün doğar. "6'da 6'yı en son ne zaman gördünüz!"

***

Maçın uzatma dakikalarında Büyükşehir Belediye frikik atarken, Alex, sarı kartı göze alıp, vakit geçirmek için duran topa müdahale ediyorsa. Bu pozisyonu Daum'a sormak gerek. "Fenerbahçe tarihinde, bu kadar aciz görüntüyü, tribünler sizden başka hangi teknik adam zamanında görebildi?"

***

Bilmem kaç maç üst üste kazanmak, futbolun içindeki küçük ayrıntılardır. Ama sahanın ortasındaki berbat futbol, hayatın gerçeğidir. "Savaşıyor, mücadele ediyor" diye başka bir çerçeveye yerleştirdiğimiz Fenerbahçe, iki maçta yeniden geçen yılın solgun pozlarını vermeye başladı.

***

Kazım, için sezon başında umutlu işaretler gördük ama kaç maçtır izliyorum da, Fenerbahçe onun için teşhir salonu. Ayakları kısır ama ağzı bol sıfırlı. Kendi laçkalıklarıyla besleniyor. Tribünlere gösterdiği tepkiyi de izledik, ona arka çıkan yöneticiliği de. Peki, sahadan çıkarken, elini çenesine götürüp, yaptığı hareketin tercümanlığını kim yapacak? Takımına meydan okuyan tavırlara göz yummak da, 3 yıl üst üste şampiyonluk masalına dahil mi?

***

Santos giderek azalıyor. Güiza, pazar gecesi de ölü olarak bulundu ama hâlâ yaşatılmaya çalışılıyor. Ona verilen şans Semih'e verilse, Güiza en azından daha çok çalışması gerektiğini öğrenirdi. Ödülle kazanılmayan, bazen cezayla kazanılır. Güiza'ya gösterilen hoşgörü, hiçbir yerli futbolcuya gösterilmedi.

***

Hey gidi Roberto Carlos... Ondaki azalmayı izlerken, hüzünleniyor insan. Görkemli mazi camdan bakıyor, Roberto Carlos yedek kulübesinden dil çıkartıyor. Haksızlık bu! Hem Fenerbahçe'ye, hem mazisine.

***

Unutulmayana imza atmak için, haklı gerekçeler gerekir. Takım berbat anonslar verirken ve bütünlüğe sinsi darbeler vurulurken, Daum'un sığındığı liman "6'da 6..." Oysa gerçek tarihler, kaç maç kazandığınıza değil, ligin sonundaki gerçeklere bakar.

***

Birbirinin haritası olanlar için, yollar yolcuları durduramaz. Ama görünen o ki, Fenerbahçeli futbolcular iki maçtır emanet sevda taşıyorlar. Ve uzun yolun yolcusu gibi değil, "kaçak yolcular" gibi duruyorlar. Daum'un bilmesi gereken bir şey varsa, takımlar bazen, kazanırken de eleştirilir. Rekora giderken de...

***

Çünkü bu futbolla kazanılanların, kaybedilmesi ihtimal dahilindedir. Eğer sezon sonundaki avuntu, bilmem kaç maç üst üste kazanmış olmaktan öteye gitmezse... O zaman gösteririz Daum'a... "6'da 6'yı en son ne zaman gördüğümüzü!"






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sıfıra sıfır   / 18-09-2009
 Kazanmak ruhu   / 15-09-2009
 Şimdi reklamlar   / 11-09-2009
 Dar kapı   / 08-09-2009
 Nasıl tam olsun   / 04-09-2009
 Tutuşma   / 01-09-2009
 Koro hayatlar   / 26-08-2009
 Futbol sofrası   / 25-08-2009
 Canlı tablolar   / 18-08-2009
 Para ağacı   / 14-08-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
6.HAFTA
Trabzon 3 Antalya 1
Sivas 1 Bursa 3
Diyarbakırspor 0 Manisaspor 0
Kasımpaşa 1 Galatasaray 3
Eskişehir 3 Gaziantep 2
Ankaragücü 1 G.Birliği 2
Fenerbahçe 1 İ.B.B. Spor 0
Ankaraspor 0 Denizli 0
Beşiktaş 0 Kayseri 1
7.HAFTA
Denizli Manisaspor
Galatasaray Eskişehir
Kayseri Kasımpaşa
Bursa Diyarbakırspor
Antalya Fenerbahçe
G.Birliği Trabzon
Ankaraspor Beşiktaş
İ.B.B. Spor Sivas
Gaziantep Ankaragücü
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital