ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Islık çal-ma

Bellek yenileme bankası, mudilerine, mazideki acı hatıraları da veriyor. "6'da 6'yı en son nerede gördünüz?" diyenlere inat. Zamanın aynası yaşayan herkese açıktır. Ligde kayıpsız yürümenin nostaljisi güzel de... Gelecek nasıl? Daum'la Denizli'de tarihin acı finalini yaşayan Fenerbahçe taraftarı, bazı gerçekleri görmeye başladıysa. Islıklar niye tedirgin ediyor insanları? Merak ediyorum, övgüleri kabul edenler, eleştiriyi niye reddeder? Futbolcular tanrı mıdır? İnsanların çöp kutularından beslendiği, asgari ücretin insanlık dışı olduğu bir ülkede, futbolcu beyefendi yılda 2 milyon euro alacak. Kendisinden istenen 90 dakika mücadele ve sorumluluk. Formasına saygı. Bunları yapmayacak ve ıslıklandığı için tribünlere meydan okuyacak. O takımın teknik patronu da, "Kazım da insan" diyecek. Islıklar insan olana çalınır zaten. Tepkilerden nasibini alsın da, tribündeki insanların sevgisine layık olsun diye. Kazanmayı sadece puan kazanmak sayan bir teknik adamın, böylesine biçare bir destekle neler kaybettiğini anlaması mümkün değil. Bizler gerçek değerlerimizi kaybettiğimiz içindir ki, maç kazanmak her şeydir. O yüzden soruyorlar ya... "6 maç üst üste kazanan bir takım ıslıklanır mı?" Ligin başındaki kazanma arzusu, gittikçe azalmaya başladıysa... Futbolcular arasındaki bağlarda kopukluk hissediliyorsa. 6 maç kazanan takım da ıslıklanır. Kazım gibileri sorumsuzluğun sembolü olup da, takımda yer buluyorsa... UEFA'da final hayalleri taşıyan bir takım, Twente gibi sıradan bir takıma yeniliyor da, akıllardaki soru işaretlerini çoğaltıyorsa... Elbette ıslıklanır. Küfür edilmedikçe, ıslık ve beyaz mendil harika bir uyarıdır.

***

Çiçekler kuruduktan sonra, su vermenin anlamı yoktur. Hayata derin bakanlar da bunu bilir, ıslıklayanlar da. Çünkü, bir çiçek nasıl tutulursa en narin yerinden. Onlar öyle tutarlar, gönül verdikleri takımın ellerinden.


* * *
Ekranda Premier Lig maçlarını izlerken, harika bir yorumcuyu da dinliyorum. İbrahim Altınsay'ı... Yorumcu çetelerin kulaklarını çınlatarak!


Islık çal-ma
Aradığınız hakeme şu anda ulaşılamıyor
Geçen yıl bu zamanlar
Yöneticilik günahı
Sebepsiz değil
Gerçek adalet
Olmayacak dua
Savunma avukatı
Haftalık




YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kaçak yolcular   / 22-09-2009
 Sıfıra sıfır   / 18-09-2009
 Kazanmak ruhu   / 15-09-2009
 Şimdi reklamlar   / 11-09-2009
 Dar kapı   / 08-09-2009
 Nasıl tam olsun   / 04-09-2009
 Tutuşma   / 01-09-2009
 Koro hayatlar   / 26-08-2009
 Futbol sofrası   / 25-08-2009
 Canlı tablolar   / 18-08-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
6.HAFTA
Trabzon 3 Antalya 1
Sivas 1 Bursa 3
Diyarbakırspor 0 Manisaspor 0
Kasımpaşa 1 Galatasaray 3
Eskişehir 3 Gaziantep 2
Ankaragücü 1 G.Birliği 2
Fenerbahçe 1 İ.B.B. Spor 0
Ankaraspor 0 Denizli 0
Beşiktaş 0 Kayseri 1
7.HAFTA
Denizli Manisaspor
Galatasaray Eskişehir
Kayseri Kasımpaşa
Bursa Diyarbakırspor
Antalya Fenerbahçe
G.Birliği Trabzon
Ankaraspor Beşiktaş
İ.B.B. Spor Sivas
Gaziantep Ankaragücü
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital