ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
3 maç kala 3 yarış

31. haftayı geride bıraktık, sadece 3 hafta kaldı. 5 ev sahibi takım, içeride kazanırken 2 deplasman takımı da maçlarını dışarıda lehlerine sonuçlandırdı.
Altay, 15. beraberliğini Gaziantep deplasmanında alarak sürpriz yapmadı! Ligin şu anki seyrine bakarsak şampiyon adayları için "Kara gözüktü" diyebiliriz. Üç maç kala herkes hesabını kendisine göre yapıyor.
Manisa ile Diyarbakırspor, Turkcell Süper Lig'in adeta elinden tutmuş durumda. Bu hafta her iki takım da alacakları puanlarla turu atmaya hazırlanıyor. Manisaspor'a mutlu son için 1 puan yetecek. Diyarbakırspor ise takipçisi Kasımpaşa ile oynuyor. 3 puan alması halinde diğer maç sonuçlarını beklemeksizin turu atacak, Kasımpaşa'nın galip gelmesi halinde İstanbul temsilcisi aradaki puan farkını 3'e düşürüp şansını diğer haftalara taşıyacak.
Daha sonraki sırayı alan, Kasımpaşa, Altay, Bolu, Karşıyaka, Adanaspor, Ç. Rize ve Orduspor ilk 6; Samsun, Gaziantep BŞB, Erciyes, Kartal, Giresun, Sakarya, Güngören ve Malatya küme düşmeme yarışında.

Manisaspor taş koydu!
İzmir'de oynanan Ege derbisi nefes kesti. Son on beş dakikada rakibi karşısında öne geçen Karşıyaka, üstünlüğünü korumak bir yana sinirine mağlup oldu. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, 90. dakika içinde çıkan arbedede ikisi resmi, biri gayri resmi (!) 3 kırmızı kart; maç içinde de 6 sarı kart gösterdi.
Güven Varol'a gösterdiği ama daha sonra vazgeçtiği kırmızı kart çok tartışılacak... Manisaspor tur atmak için çıktığı bu maçta 90+6'da Sezer'in füzesiyle ancak 1 puan çıkardı ve işi bu haftaya bıraktı. Karşıyaka önce ilk iki derken şimdi ilk altıdan da olmak üzere'nin fikstür dezavantajı ile bundan sonraki üç maçta ne yapacağı merak konusu

Diyar'ın inadı inat
'Kasap et, koyun can derdinde' diyor ya söz, bu maçta da aynen öyle oldu. Diyarbakır'ın "Kolay kazanırım", Güngören'in de "Bu maçı mutlaka almalıyım" diye çıktığı maçta, sporseverler tam 5 gol ve yıllarca unutamayacakları bir heyecan kasırgası izledi. İlk devreyi konuk takım 2-0 önde tamamladı. Maç 75. dakikaya kadar 2-0 gitti. Coşkun Demirbakan, 63 dakikada yaptığı iki oyuncu değişikliği ile maçı lehine çevirdi. Sahada 10 kişi kalan yeşil-kırmızılılar maçı bırakmadı.
Tam maç berabere mi bitiyor derken sahneye Ömer çıktı. Diyarbakır, bu hafta kazanırsa tur atacak, rakip Güngören iki hafta üst üste kendi evinde zorlu maçlara çıktıktan sonra, son hafta ise Boluspor maçı ile ligi tamamlayacak.

Adanaspor Süper'i istiyor
Adanaspor, kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. İkinci yarının en formda takımı olan turuncu- beyazlılar ligde kalması mucizelere bağlı olan Malatyaspor'u 5 Ocak Stadı'nda Mbilla'nın attığı iki golle 2-0 yıkarak ilk 6 yarışında büyük avantaj yakaladı. Bu hafta oynayacağı Karabük maçı çok önemli. Malatyaspor son üç maçını ligde kalma yarışı yaptığı Erciyes, Kartal ve Giresun ile yapacak.

Giresun intihar etti
İki Karadeniz şehrinin ezeli rekabetinde son gülen mor beyazlı Orduspor oldu. Mutlak kazanmak için sahaya çıkan Giresunspor, öne de geçmiş olmasına rağmen skoru koruyamadı ve ilk yarıyı yenik kapattı. Giresunspor'u son 3 haftada zorlu maçlar bekliyor. 34 puan ve düşme hattının 1 puan üzerinde olan takım bu hafta Boluspor deplasmanına gidecek. Daha sonra Rize ve Malatya ile oynayacak. Çotanaklar'ın ligde kalması için mucize gerekiyor.

Sakarya direnişi
Sakaryaspor bir direnişi zafere taşımak üzere. İlk yarı maçlarında sadece 9 puan toplayan ve son sıraya demir atan takım, ikinci yarı maçları ile birlikte adeta uçuşa geçti. Engin İpekoğlu'nun öğrencileri, deyim yerindeyse tüm sezona bedel, en kritik yere geldiler.
Bu hafta deplasmanda Altay ile çok zorlu bir maça çıkacak olan takım, sonrasında Samsun ve Kasımpaşa ile oynayacak. Bu üç maç rakipleri içinde büyük önem taşıyor. DÇ Karabük ise bu yenilgiye rağmen ligde rahat ve prestij mücadelesi veriyor. Puanı 40.

Kim kimi geçecek?
Yükselme Grubu'nda Buca, işi garantiledi ama ikinciyi o belirleyecek. Van deplasmanında büyük avantaj yitirdi. Puanı eşitleyen Tokat, Buca deplasmanında. İçeride Eyüpspor ile oynayacak MİY şanssız seriye son verebilecek mi? Tarsus İdmanyurdu'na dikkat.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sağlam mı Terim mi?   / 23-04-2009
 3 kulvarlı lig   / 16-04-2009
 Rota belli   / 09-04-2009
 Kart lideri   / 05-04-2009
 Hep beraber   / 03-04-2009
 Ateş hattı   / 27-03-2009
 Süper golcü   / 26-03-2009
 Gurur m'ARKAS'ı   / 26-03-2009
 Altı da üstü de bir   / 21-03-2009
 Hoşgeldin Kazanç   / 19-03-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
28.HAFTA
Trabzon 2 G.Birliği 0
Konya 0 Sivas 0
Ankaraspor 1 Fenerbahçe 0
Antalya 2 Kayseri 1
Denizli 3 Kocaeli 2
Gaziantep 0 Hacettepe 0
Ankaragücü 3 Eskişehir 2
İ.B.B. Spor 0 Galatasaray 1
Beşiktaş 0 Bursa 0
29.HAFTA
Hacettepe İ.B.B. Spor Cumartesi 14:00
Sivas Trabzon Cumartesi 16:15
Fenerbahçe Ankaragücü Cumartesi 20:00
Kayseri Konya Pazar 14:00
Bursa Denizli Pazar 14:00
Kocaeli Antalya Pazar 14:00
G.Birliği Gaziantep Pazar 14:00
Eskişehir Beşiktaş Pazar 16:15
Galatasaray Ankaraspor Pazar 20:00
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital