ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Ne olacak bu hakemlerin hali!

Tarih tekerrürlerden ibarettir" derler. Elbette doğruluk payı vardır bu sözün ama olaylar bazen de farklı "kılıklarda" tekerrür eder. Bundan iki hafta önce, yine kırmızı kart görüp sahada 10 kişi kaldığımız ve hatta bir de kendi kalemize gol attığımız Ankara karşılaşması için "Kötü esprileriyle asap bozan bir komedi filmi gibiydi" yorumunu yapmıştım. Bu kez de, pazar akşamı oynanan Galatasaray-Beşiktaş karşılaşması için "tragedya" demek istiyorum.

***

Hani güzel çocuklarımız için "Allah çirkin şansı versin" denir ya, futbolda da bazen, özellikle Beşiktaşımız söz konusu olduğunda "Allah kötü oynayan takım şansı versin!" demek geliyor içimden. Yanlış anlaşılmasın, tabii ki Galatasaray çok kötü değildi ama biz de kötü bir performans sergilemedik doğrusu. Saldırdık, güzel hareketler yaptık, pozisyonlar yakaladık ama her zamanki gibi, yine çoğalmakta ve golü bulmakta zorlandık.

***

Futbolda şans faktörünün rolü büyük. Galatasaray- Beşiktaş karşılaşması bunu bir kez daha kanıtladı. Gelelim mağlubiyetin ardındaki diğer faktörlere... Hiç şüphe yok ki, hakemlerimiz Türkiye liglerindeki başka hiçbir büyük takıma kırmızı kart çıkarmak ve penaltı vermek konusunda bu denli cömert değillerdir. Nitekim, UEFA gözetimindeki Cüneyt Çakır da bu gerçeğin en güzel örneklerinden birini sergiledi pazar akşamı.

***

Mağlubiyetin ardındaki faktörleri sıralıyorduk... Geleneksel Beşiktaş şanssızlığı ve geleneksel hakem adaletsizliğine bir de "henüz oturmamış sistem" ve Galatasaray'ın yüksek kalitede birkaç oyuncusu eklenince maç 4-2 bitti. Oysa kısa süre önce kaybedilen Fenerbahçe karşılaşmasından sonra, yeni bir derbi Beşiktaş'ın gurur meselesi olmalıydı. Oyuncularımız belki ilk başta böyle bir konsantrasyonla sahaya çıktılar ama hakemin taraflı yönetimi ve golü bulmaktaki çaresizliğimiz mağlubiyeti kaçınılmaz kıldı.

***

Ben, ilk yarı sonu itibarıyla Beşiktaşımızın hayrı için, ikinci yarıya kadar şu iki konunun çözümlenmesini, açıklığa kavuşturulmasını talep ediyorum: "Ne olacak bu hakemlerin hali?" ve "Beşiktaş nasıl gol atar?" "






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Haftanın tek Kartalı   / 08-12-2008
 Cesur olmak gerekiyor   / 01-12-2008
 "Tarihi fırsat" burada!   / 25-11-2008
 '1' puanın sihri   / 18-11-2008
 Alkışlar kaderimize / bize!   / 09-11-2008
 Yolumuzdan alıkoyamaz   / 04-11-2008
 Cumhuriyet çocukları   / 29-10-2008
 Galibiyet yakışırdı   / 26-10-2008
 13. dk'dan 13. şampiyonluğa!   / 23-10-2008
 Beşiktaş'ın yazgısı veya "yaşamın formülü"   / 04-10-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
16.HAFTA
Konya 1 Fenerbahçe 2
İ.B.B. Spor 5 Kocaeli 0
Hacettepe 0 Kayseri 3
Trabzon 2 Eskişehir 1
G.Birliği 1 Sivas 2
Denizli 1 Ankaragücü 1
Antalya 1 Ankaraspor 1
Gaziantep 2 Bursa 0
Galatasaray 4 Beşiktaş 2
17.HAFTA
Kayseri G.Birliği
Sivas Galatasaray
Ankaragücü Antalya
Ankaraspor Konya
Fenerbahçe Trabzon
Bursa İ.B.B. Spor
Kocaeli Hacettepe
Beşiktaş Denizli
Eskişehir Gaziantep
 
Şans OyunlarıTurkuvaz YayınSabahForbesATVŞamdanFotomaçTransport DergiTakvim GazetesiAuto Moto SportYeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaarEsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto HaberSinema DergisiSofraHomeİşte İnsanCosmo GirlCosmopolitan BrideSabah EmlakATV AvrupaSabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital