ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Yolumuzdan alıkoyamaz

Ligin önemli deplasmanlarından biriydi, Çarşı'dan 10 otobüs cumartesi gece yarısında İnönü Stadı'ndan Kayseri'ye hareket etmişti, henüz mağlubiyetimiz yoktu, Denizli hoca ile güzel bir çıkış yakalamıştık... Zor bir maç olacağını biliyorduk ama galibiyet bekliyorduk. Olmadı... Olmadı da, en azından güzel bir maç izleseydik, "İyi oynadık, sonuna kadar mücadele ettik" diyebilseydik.

***

Pazar günü saat 15.00'te başlayan Kayseri-Beşiktaş maçı hem futbol açısından zayıf geçti hem de bize çok önemli üç puan kaybettirdi. Maçın ilk anlarından itibaren Kayseri güneşinin oyuncularımızın görüşünü olumsuz etkilediği hissediliyordu. Diğer yandan, iki gün önce Antalya ile oynadığımız kupa maçının yorgunluğu da mutlaka performansı etkileyecekti. Tabii ki bunlar mağlubiyetin açıklaması olamaz; biz sadece fotoğrafın bütününe bakmaya çalışıyoruz... Çünkü futbol sahası da, hayat gibi hassas bir arena aslında.

***

Maça yorgunlukla ve odaklanma eksikliğiyle başladık. Olumsuzluk hali, diğer olumsuz gelişmeleri de beraberinde getirdi... Cisse daha iyi olabilirdi; bana göre sahada düşüp yara almaktan korkan bir çocuk gibiydi, sahip olduklarının yarısını bile ortaya koyamadı. Delgado'yu izlemekten ne yazık ki hiç keyif almadık. Koşamadık, hücumda bir türlü çoğalamadık. İlk yarı bir idmandan farksızdı; heyecanın yükseldiği, hedefe yaklaştığımız tek bir ana tanık olmadık. İkinci yarı tempo biraz yükseldi ve son yarım saatte oyun bir hayli sertleşti. Denizli hoca oyuncu değişikliklerini işaret ettiğinde, Antalya maçında art arda gelen üç golü hatırlayıp yine nefeslerimizi tuttuk ama ne yazık ki bu kez girdiğimiz az sayıda ve çok da nitelikli olmayan pozisyonları da gole dönüştürmeyi başaramadık. Mücadelenin tempo kaybetmesinde ve pek çok pozisyonun tamamına erememesindeki en önemli nedenlerden biri de kuşkusuz Selçuk Dereli'nin ataklarımızı kesen müdahaleleriydi! Dereli, Tello'ya yapılan faulü kaydetmedi ama oyunu avantajımıza bırakabileceği pek çok yerde düdüğünü cömertçe kullanmaktan da çekinmedi.

***

Maç bitiminde Çarşı'dan dostlarımızla sohbet ettik, üzgündük ama tavrımız netti: "Alt tarafı bir mağlubiyet; bizi yolumuzdan alıkoyamaz!" Şimdi daha çok çalışmalı, haftaya sahamızda devleşmeliyiz... Hocamıza ve oyuncularımıza inancımız tam, yola devam!






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Cumhuriyet çocukları   / 29-10-2008
 Galibiyet yakışırdı   / 26-10-2008
 13. dk'dan 13. şampiyonluğa!   / 23-10-2008
 Beşiktaş'ın yazgısı veya "yaşamın formülü"   / 04-10-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
9.HAFTA
Hacettepe 1 Konya 2
İ.B.B. Spor 0 Trabzon 4
Eskişehir 2 Fenerbahçe 2
Bursa 0 Ankaraspor 1
G.Birliği 1 Antalya 2
Kocaeli 1 Ankaragücü 1
Sivas 3 Denizli 1
Kayseri 1 Beşiktaş 0
Galatasaray 3 Gaziantep 1
10.HAFTA
Beşiktaş Kocaeli Cuma 20:00
Ankaragücü Bursa Cumartesi 15:00
Trabzon Hacettepe Cumartesi 19:00
Antalya Sivas Pazar 14:00
Gaziantep İ.B.B. Spor Pazar 14:00
Ankaraspor Eskişehir Pazar 14:00
Denizli Kayseri Pazar 14:00
Konya G.Birliği Pazar 14:00
Fenerbahçe Galatasaray Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital