Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Türkiye gri yazarlarla dolu

Spor dünyası arka arkaya iki önemli ismini kaybetti. Ünlü spor yazarı Kazım Kanat ve ultrAslan'ın kurucularından Alpaslan Dikmen'in ölümüyle ilgili neler söyleyeceksiniz?
Bir de Sinan King... Sizin tabii aklınız fikriniz futbolda olduğu için Sinan King gibi Türk basketboluna büyük hizmetler yapmış bir dev adamın yokluğu haber bile olamadı. Ben en azından Yalçın Granit'ten bir yazı beklerdim. Sinan King'in ardından yazılmış tek bir satır yazı yok. Ayıp. Hakikaten ayıp. Kazım ile ilgili görüşmelerimi Sabah'taki köşemde anlattım zaten. Kazım'ın en büyük özelliği gür sesli olmasıydı. Türk medyası, özellikle de spor medyası içinde gür sesli o kadar az adam var ki!.. Biz de bir "Havetçilik" var. Hayır ile başlayıp evet ile biten, benim icat ettiğim bir laf. Okursun 'Hayır mı', 'Evet mi' diyor anlamazsın!

SESİ GÜR ÇIKIYORDU
Fikrin doğru yanlış olması önemli değil. Fikrin inanılmış bir fikir olması önemli. Evvela buna ihtiyaç var. Çık 'Siyah' de, çık 'Beyaz' de... Hayır. Türkiye gri yazanlarla dolu. 'Gri' yazdığın zaman hiçbir faydan olmuyor. Kazım, nesli tükenen 'siyah' ya da 'beyaz' diyenlerdendi. Beşiktaşlı olduğu için 'siyah-beyaz' demiyorum. Gerçek anlamda. Tekrar söylüyorum. Siyaha 'Beyaz' demesi, beyaza 'Siyah' demesi önemli değil. Onu tartışırsın sonunda doğruyu bulursun. Kazım fikrini gür sesle söylüyordu. 'Bu siyah arkadaş.' Yüzde 99'u 'Gri' diyen bir medyada bu çok önemli. Alpaslan'ın hiç tanımıyorum. ultrAslan'ın internet sitesini yöneten arkadaşmış. İnternet ile hiç alakam yok. Ayrıca 2000 yılından bu yana maçlara adımımı atmıyorum. Tribünle de alakam yok. Ama hoş olan şey şu; böylesine bir taraftar liderinin, böylesine bir tribün liderinin arkasından Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın en fanatiklerinin üzüntüyü paylaşmaları, cenazeye katılmaları. Hiç değilse cenazelerde kucaklaşmayı öğrenmiş olmamız güzel. Yarın belki tribünlerde de kucaklaşmak için bu bir örnek olabilir.

MİLLİ PİYANGO GİBİ
Önemli oyuncularını çok iyi bir fiyata satan Trabzonspor, son olarak Yattara'yı 10.7 milyon euro'ya Katar'ın Al Sadd kulübüne verdi.
Doğru yaptı. Çünkü Yattara, Trabzon'dan gitmeyi kafaya koymuş. Böyle adamdan hayır gelmez. Kafasında Trabzon olduğu geçmiş dönemlere bakalım; Yattara kaç maç oynadı, kaç maç kazandırdı? Hoş futbolcu, keyifli futbolcu, seyretmesi güzel ama canı isterse oynuyor. Ne zaman istiyor canı? Trabzon maçı televizyonda varsa... Trabzonspor maçı televizyonda yoksa Yattara ya sakat ya isteksiz! Böyle bir adamı 10 milyon euro'ya çevirmek Trabzonspor için milli piyango gibi. Trabzon, yılbaşı piyangosu buldu.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Canına okuyor!   / 30-09-2008
 Şansı yardım etti   / 24-09-2008
 Servet dinlenmeli   / 23-09-2008
 12 süper adam   / 18-09-2008
 Bu mu iyi takım!   / 17-09-2008
 Oyuncak sanıyor   / 16-09-2008
 İade ediyorum   / 10-09-2008
 İyi takım değiliz    / 09-09-2008
 Çıkmaza girdi   / 04-09-2008
 Tek taraflı yönetti   / 03-09-2008


 
Göz boyamasın
Güiza'dan farklı
Türkiye gri yazarlarla dolu
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Tatsız şeker
Sivas mağlubiye-tinin ardından...
Belki 30 gol atarım
GSTV' ye konuştu ...
Turla döneriz
Ukrayna ekibi için "İyi takım"...
Çelik bilek
Süper Lig' deki son 9 maçında...