Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
12 süper adam
Tanjeviç sahanın en iyi oyuncusunu kenara alıyor. "Üşüttü mü bu herif" diyorum giren adam çıkan kadar oynuyor. 12 Adam'ın 12'si de çok iyi


Son olaylar nedeniyle Basketbol Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde aldığı başarılı sonuçlar arada kaynayıp gitti. 12 Dev Adam'ın övgüyü hak ettiğini söyleyebiliriz miyiz?
Basketbol Milli Takımı'ndan önce Tanjeviç hak ediyor. Yıllardan beri uğraşlarının sonuçlarının alındığını gördük. Aslında sonuçlar beni ilgilendirmiyor. Ortada pırıl pırıl 12 adam var ilk defa... '12 Dev Adam' diye çıkan takımı hatırlayın. 6 dev adam vardı, 6 da cüce vardı. Şimdi öyle değil. Sahanın en iyi oyuncusunu kenara alıyor Tanjeviç. Görüyorum takımı o sürüklüyor. Kenara alıyor, içimden "Üşüttü mü bu herif" diyorum giren adam çıkan kadar oynuyor. 12 Adam'ın 12'si de iyi.
Benim en çok eleştirdiğim konu neydi!.. Amerikan mahalle basketbolunda yani 'koş koş at' dediğimiz bire bir oyunu, o iğrenç basketbolu oynuyorduk. Koşup koşup atıyor, tutarsa kazanıyor, tutmazsa kaybediyorduk. Kulüpler de böyle oynuyordu. Milli takım da böyle oynuyordu.

ALKIŞLAR TANJEVİÇ'E
Şimdi baktığımızda milli takımın sayılarının yarısını uzunlar atıyor. Bu ne demek: 'Takım oyunu oynuyor' demek. Çünkü uzuna sayı attırmak için takımın oyun kurması lazım. 3'lük atmak için oyun kurmaya gerek yok. Ben de oynasam ben de 3'lük atarım. Girer girmez ayrı. Bülent isabetli atar iyidir, Hıncal isabetsiz atar kötüdür. Ama bu basketbol oyunu değil. Seyredene de zevk vermez. Ama sen sayıları içeriden, potanın dibinden atıyorsan, Kerem ile atıyorsan, Oğuz ile atıyorsan, Fatih ile atıyorsan, savunmada bu uzunlar muhteşem bloklarla duvar oluşturuyorlarsa her şey yolunda demektir... Tanjeviç'in başta neyi düşündüğü son 3 maçta ortaya çıktı. 12'si de oynayan, tıkır tıkır işleyen ve her yerden sayılar atabilen, en iyi savunmayı bireysel ya da zon yapabilen bir takım... Ben alkışlıyorum Tanjeviç'i... * Bu görüş Belçika maçı öncesinde alınmıştır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu mu iyi takım!   / 17-09-2008
 Oyuncak sanıyor   / 16-09-2008
 İade ediyorum   / 10-09-2008
 İyi takım değiliz    / 09-09-2008
 Çıkmaza girdi   / 04-09-2008
 Tek taraflı yönetti   / 03-09-2008
 Antrenörü yok   / 02-09-2008
 Töremizde yok   / 27-08-2008
 Utanç abidesi   / 26-08-2008
 Çok akıllı koştu   / 20-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Yıpranmış!
Yıprandığı gerekçesi ile Hacettepe...
Küçük görme
"Bellinzona bize rakip olamaz ama...
Uç Kartalım!
UEFA Kupası 1. tur ilk maçında...
Hedef tutmadı
"Rakiplerimizin kayıplarına değil,...