Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İade ediyorum

- Polat, sözleriyle Galatasaray Başkanlığı'na yakışmadığını kanıtladı. Bir gazeteci olarak söylediklerini ona aynen iade ediyorum

- Önüne gelen gazetecilere saldırıyor, küfür ediyor, basın özgürlüğünü hiçe sayıyor; sivil toplum örgütleri de seyrediyor

- Galatasaray'da iki şirket kuruldu, çünkü hesaplar başkaydı. O hesapları yapan yönetimi boğazladı kongre

Polat, Skibbe ile ilgili eleştirilerin sorulması üzerine, "Vicdansızlar, terbiyesizler" diyerek ağır sözlerle medyayı hedef aldı.
Adnan Polat, Galatasaray Başkanlığı'na yakışmadığını kanıtladı bu sözleriyle... Bir Türk gazeteci olarak söylediklerinin hepsini ona aynen iade ediyorum.
Beklerdim ki benden evvel Esat Yılmaer, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı olarak çıksın 'Sen Türk spor medyasına, hem de böyle ayrım yapmadan genellemeyle nasıl saldırırsın Adnan Polat efendi, sen kim oluyorsun' desin. Ama Türkiye'de Türk spor yazarlarının hakkını koruyan bir spor yazarları derneği yok. Türkiye'de gazetecinin hakkını koruyan bir sivil toplum örgütü de yok. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de yuttu bu hakareti. Garip bir şekilde önüne gelen gazetecilere saldırıyor, küfür ediyor, hakaret ediyor; basın özgürlüğünü ayaklar altına alıyor ve sivil toplum örgütleri susuyor. O zaman bana bir söyleyin neye yarıyor Türkiye Spor Yazarları Derneği!.. Adnan Polat'ın şöyle hakaretini de görmezden geliyorsa... Esat Yılmaer kardeşim sen sen hiç utanmıyor musun? Bu laflardan hiç alınmıyor musun? TSYD Başkanı olarak. Bir takım insanlar seni oraya seçtiler; niye seçtiler düşünmüyor musun? Ama işte Esat Yılmaer'i başkan seçersen demek ki layıksın bu yönetime... İşte senin derneğin de bu olur o zaman!..

Galatasaray, uzun süredir Futbol A.Ş. ve Sportif A.Ş.'yi birleştirmek istiyor ancak para bulunamıyordu. Şimdi yüzde 16 faizle 170 milyon dolar kredi çekilerek iki şirketin birleştirileceği belirtiliyor. Bu aynı zamanda 'yeni borç' demek. Kulüp gün geçtikte artan bu borçların altından kalkabilecek mi?
Kimin umrunda borç kamburu. Fenerbahçe'nin girdiği borç Aziz Yıldırım'ın umrunda mı, Beşiktaş'ın girdiği borç Yıldırım Demirören'in umrunda mı, Galatasaray'ın girdiği maç Adnan Polat'ın umrunda niye olsun? Hangi kulübü borçlandıran yönetici bugüne kadar hesap vermiş. Mali kongreye gidiyorsun, kabul edenler, etmeyenler' eller kalkıyor. Afyonkarahisarspor maça çıkamamış. Futbol Federasyonu lisansları onaylamadığı için. Federasyona lisans onayı için gereken 200 bin lirayı ödeyememişler. Çünkü kulübün borçlarını ödeyecek halleri yok. Afyonkarahisarspor'u o hale kim getirdi? Bunun hesabını veren var mı? Maça çıkamazlarsa Afyonkarahisar küme düşecek. Geçen hafta iki takım sahaya çıkamadı aynı sebepten. Türkiye'nin her yerinde böyle bu iş. Hasbelkader bir kulübün yönetimine geliyorsun, sorumsuzca harcamalar yapıyorsun ondan sonra 'Ben artık sıkıldım, alasmaladık' diyorsun; kulüp boğazına kadar borçta sen gidiyorsun.

ÇOBANLI BİTİRDİ
Ayrı ayrı iki şirket kurulması da böyle bir şey galiba.
İki şirket ayrı olarak kuruldu. O zamanki hesaplar başkaydı. O hesapları yapan yönetimi boğazladı Galatasaray kongresi. O yapılan hesapların hiçbirinin tutmasına imkan kalmadı. Galatasaray bu düzeni kurarken AIG'yi arkasına almıştı. 'AIG, Cayman Adaları'nda bir masa, bir telefon şirketidir" dediler; AIG arkasına bakmadan gitti. Şimdi dünyanın en büyük futbol kulüplerinden birisi olan Manchester United'ın göğsünde ne yazıyor: AIG! O AIG'yi biz kaçırdık. 'Bir masa şirketidir' dedirten de benim sevgili Necdet Çobanlı ağabeyim. Necdet Çobanlı, AIG'yi Türkiye'ye getiren adamdı. Neden? Çünkü Faruk Süren'le anlaşmazlığa düştü. Faruk Süren'i bitirmeye karar verdi. Müthiş bir adamdır Necdet abi, hukukçudur da... Bitirdi Faruk Süren'i... Ama Faruk Süren ile beraber Galatasaray'ı da bitirdi. Faruk Süren mükemmel bir Ali Sami Yen projesi yaptırmıştı. Mükemmel. Bana Özhan Canaydın getirdi, randevu alıp; o zaman Faruk'un yanındaydı. 2.5 saat bana projeyi anlattı. Türkiye'de gördüğüm en güzel stadyum projesidir ve stadyumun finansmanı, her şeyi de planlanmıştı ama Faruk'u bitirdiler. Öylesine bitirdiler ki bana dillere destan stadyum projesini anlatan Özhan Canaydın, Faruk'un arkasından başkan olunca o projeyi eline almadığı gibi Faruk Süren'in o proje ile Galatasaray'ı batırdığı iddialarına sahip çıktı neredeyse!.. Defalarca sordum. 'Ya Özhan, bu projeyi randevu alıp, Bursa'dan dosyalarla, bilgisayar çizimleriyle benim evime gelip anlatan sen değil miydin? Niye bu projeyi şimdi anlatmıyorsun' diye. Galatasaray'ı iç çatışmalarla bitirdiler.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İyi takım değiliz    / 09-09-2008
 Çıkmaza girdi   / 04-09-2008
 Tek taraflı yönetti   / 03-09-2008
 Antrenörü yok   / 02-09-2008
 Töremizde yok   / 27-08-2008
 Utanç abidesi   / 26-08-2008
 Çok akıllı koştu   / 20-08-2008
 Üç efsane var   / 19-08-2008
 Niye ilan edilmedi!   / 13-08-2008
 Duygu eksikti   / 12-08-2008


 
İade ediyorum
Yıldırım, Aydınlar'ı rakibi görüyor
Artık yanlız değiliz
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Daha güçlüyüz
Alex de Souza, Fenerbahçe' nin...
Forvet çıkmazı
Teknik direktör Skibbe' nin güney...
Bana bırakın
"Konya maçında attığım golle...
Derbi yemini
Beşiktaş maçını tarihi bir fırsat...