Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Erman dünyayı dağıtırdı

Galatasaray'da büyük bir sakatlık kâbusu yaşanıyor. Başkan Polat, rakip futbolcuları ve hocaları suçlayarak, "Sahada kasaplar var. Hocalar sert oynayın talimatı veriyor" dedi. Kimde suç? Rakiplerde mi yoksa başka bir sorumlu mu var?
Galatasaray'da 10 sakat var. Fenerbahçe'de 8 sakat. İki büyük takımda 18 eksik var. Yani yedekleriyle beraber bir takımı buluyor. Bu 18 tane sakat Fener ya da Galatasaray değil de Hacettepe ile Ankaragücü'nde olsaydı, yani o yapay çimde oynayan iki takımda olsaydı Erman dünyayı dağıtmıştı. 'Bu çim sakatlıyor adamları' diye. Ankara'da böyle bir sakatlık görüntüsü yok, Erman'ın harika çiminde 18 sakatlık var. İş çimde değil, Adnan Polat yerden göğe haklı. Çünkü hakemlerimiz doğrudan rakibe yapılan hamleleri değerlendirmiyorlar, faul çalmakla görevlerinin bittiğini zannediyorlar. Erman'ın kabul edemediği konulardan bir tanesi de bu. Kendi hayat boyu kazma bir futbolcu olduğu için "yıldız futbolcu" deyimime karşı çıktı, "Yıldız futbolcunun korunması ne demek!" dedi yıllarca. Oysa FIFA'nın talimatı var bu konuda. Çünkü futbolu seyrettiren kazmalar değil; yıldızlar. Televizyon olmazsa futbol batar. Artık transferleri tribünler karşılamıyor. En iyi hasılatı Fenerbahçe yapıyor. Fenerbahçe'nin bir sezonluk hasılatı bir oyuncu almaya yeter ancak... Televizyonlar olmasa, hediyelik eşya satışı olmasa kulüpler batar. Fenerbahçe, Roberto Carlos'u aldığı zaman forma satarak iki günde Roberto Carlos'un parasını çıkardı. Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'yı aldığın zaman onun formasını kim alır? Futbolun artık ayakta durması yıldızlar sayesinde. FIFA bunların korunmasını istiyor. Van Basten gitti mi, yerine yenisi gelmiyor!.. Van Basten niye sakatlandı? Van Basten'in belli bir sakatlığı yok. Maçta yediği bir darbe ile ayağı kırılmadı. Adamın devamlı aşil tendonuna vura vura o aşil tendonu bitirdiler.

LİNCOLN'Ü İNDİRİN
FIFA, niye arkadan dalmayı yasakladı? Çünkü önden daldığın zaman futbolcu gelen tehlikeyi görebilir ve kendini koruyabilir ama arkadan dalan adamı göremeyeceği için kendini koruyamıyor. Onun için 'Topa vursan da vurmasan da arkadan dalamazsın arkadaş' diyor. Şimdi yıldız futbolcunun korunması bu. Galatasaray'da Lincoln oynamaya başladı. Şimdi taktikler ne? Lincoln ayağına alır almaz indirin. 1 indir, 2 indir, 3 indir, 55 indir. 55 tane faul çal. Öyle değil. Kart çıkartmak için illa adamın ayağının kırılması gerekmiyor. Ben yıldız futbolcuyum ve sen beni savunmakla görevlisin. Sen, topu her ayağıma aldığımda beni indiriyorsan ve hakem bunu hissediyorsa cart sarı, cart kırmızı. Sen çıkarsın oyundan. Tribündeki ve televizyon başındaki adam senin beni nasıl düşündüğünü görmeye gelmiyor, benim bu oyunu nasıl güzelleştireceğimi görmeye geliyor. Mesele burada. FIFA, hakemden bunu istiyor ama bizim hakemlerimiz bunu yapmadığı için o sert darbeler, o sert tekmeler yüzünden insanların adalelerinin, kaslarının tutar tarafı kalmıyor. Niye Lincoln'e, niye Arda'ya yapılıyor fauller? Niye Mehmet Güven'e yapılmıyor? Çünkü Galatasaray'a maçı kazandıracak adamları sindirdin mi biter. FIFA diyor ki hakemine, "15 dakika maçı seyret ve yorumla. Bu yorumun içinde oynatmama niyetinde olan bir adamı hissedersen onu derhal cezalandır. Çünkü seyirci iyi futbol seyretmek istiyor."



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 12 süper adam   / 18-09-2008
 Bu mu iyi takım!   / 17-09-2008
 Oyuncak sanıyor   / 16-09-2008
 İade ediyorum   / 10-09-2008
 İyi takım değiliz    / 09-09-2008
 Çıkmaza girdi   / 04-09-2008
 Tek taraflı yönetti   / 03-09-2008
 Antrenörü yok   / 02-09-2008
 Töremizde yok   / 27-08-2008
 Utanç abidesi   / 26-08-2008


 
Servet dinlenmeli
Erman dünyayı dağıtırdı
Hakemliği bilmiyor
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Meydan boş değil
"Galatasaray ve Beşiktaş' a saygı...
Restle coştu
Sezgin' in, "Gerekirse satarız!"...
Rota Sağlam
Avrupa' da 3' te 3 yapan, ligde de...
Şov yaparız
"Yepyeni bir takımız ama uyum...