Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Saunacı Fener

Saunadan sonra girilen soğuk su havuzu gibiydi 10. dakikada skorborddaki sonuç. İyi başlamıştı oysa Fener. Rakibi ciddiye alan takım görüntüsü vardı ön alanda basarken. Ama rakibin bugüne kadar Fener savunmasının pek karşılaşmadığı bir becerisi vardı; savunma arkasına hızlı kaçmak! İşin kötü olanı ise Fener'in bu tür hücum girişimlerini karşılama becerisi yoktu. İlkinde Lugano kalenin içinden çıkarıyor ama ikincide orta o kadar güzel ve kavisli geliyordu ki, Volkan'a müdahale şansı bile bırakmıyordu. Savunma arkasına rakibin kaçışında, orta alanın baskı yapmamasını, rakibin rahat pas atarak değerlendirmesinin de rolü olunca Diarra kaçıyor, Bogunovic golü atıyordu. Golleri atan 2 oyuncunun da bu sene Partizan'a gelmiş olması "iyi transfer" hatırlatması idi.

Ön libero kaçınılmaz!
Gol sonrası dağılan Fener'de maç 4'e de gidebilirdi ama Partizan'ın unuttuğu bir şey vardı. Onlar oynayabileceklerinin en iyisini oynamışlar, Fener ise dibe vurmuştu ama kullanacağı daha çok kredisi vardı. Nitekim geçen yıl Aurelio'nun bastığı topraklara basmaktan vazgeçip, gerçek yerine dönen Alex, her şeyi değiştiren hareketler zincirini en uygun dakikada golle başlatıyordu. 2. yarıda daha büyük takım olmanın küçük takımlara üstünlüğü gerçeği ortaya çıkıyor, ligimizde birçok futbolcunun elinin ayağına dolaşacağı pozisyonda, Güiza "Ben golcüyüm arkadaş" diyordu. Semih dışarı, Emre içeri hamlesi, "Orta alandan gole çok adamla giderim ama bir yandan da savunma direncimi arttırırım" düşüncesiydi. Kalecinin mantar kontenjanından olduğunu fark edip şut atmamak 2. yarıdaki sıkıntı idi. Alex'in büyük futbolu, ön liberonun mutlak gerekliliği, hızlı hücumculara karşı oynama pratiği yapma gerekliliği, Edu'nun sağlam savunması, Partizan'ın iyi oynama süresinin en fazla 20 dakika olup,maçın sonunu getirmeyeceği ve Fener'in turu burada rahat geçeceği maçtan aklımda kalanlardı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fenerbahçe, gurbetçi Partizan'ı orada yener!   / 10-08-2008
 Seri katil Bükreş   / 09-08-2008
 Fener sağlam geliyor   / 28-07-2008
 Kartal yüksek uçabilir mi?   / 27-07-2008
 Ben sizin zannettiğiniz takımı tutmuyorum   / 25-07-2008
 "Yeni Tava" G.Saray'ı şampiyon yaparmı?   / 20-07-2008
 Aragones rüzgâra tükürecek mi?   / 13-07-2008
 İbo'ları kaybetme Beşiktaş   / 11-07-2008
 Aslan sakata mı geliyor: Kewell!   / 10-07-2008
 Hiç tanışmadan sevilen adam!   / 08-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Bu nasıl defans
Aragones, 14 dakikada yenen iki...
Yerli yıldız
Aslan, Sivasspor' un golcüsü için...
Dersimi aldım
"Beşiktaş' ı kaptanlık için...
Tat vermedi
Bordo-mavili takım, oynadığı 7...