Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Aragones rüzgâra tükürecek mi?

Aragones, İspanya Milli Takımı'nı oynatırken, Fenerbahçe'de neler yapacağının sinyalini veriyordu. Gelin önce Aragones'in İspanya'sı EURO 2008'de neler yaptı, onu anlatayım.

GERi DÖNENi YAKAR!

* Hollanda'dan sonra maç başına en çok gol atan takım
* En az gol yiyen takım
* En çok şut ve gollük şut atan takım
* Her 2 kanadı da en çok kullanan takım
* Topla en çok oynayan takım
* 25-35 metrelik pasları en çok kullanan takım
* Çarpraz pasları en az kullanan 5 takımdan biri. İşte İspanya bu idi EURO 2008'de. Öne doğru oynayan takımdı. Federasyon başkanları "Bu takımda Aragones'in payı % 5'' dedi ama tam tabiri ile kıskançlıktan salladı.
Çünkü bu takımı seçen, Raul gibi bir adamı dışarıda bırakan ve de bu futbolu oynatan Aragones'di. Yani payı, en kötü ihtimalle % 20 idi. Bunun anlamı açık. Gelin daha önce teknik adamlık yaptığı takımların maçlarını dahi izleyerek yaptığım analizlere ve İspanya'nın EURO 2008 yapısına göre 'Aragones Türkiye Ligi'nde neler isteyecek' onu anlatalım:

KÂBUSBAHÇE YARATACAK
1- Topu kaybeden oyuncusunu fena yapacak. İspanya, turnuvanın en az top kaybı yapan takımı idi. Fenerbahçe de öyle olacak. Bu nedenle takım topu ayağında fazla tutacak ama bu tutuş savunmadaki adamların değil, orta sahadaki ve gole dönük adamların ayağında olacak. İspanya'nın bu kupada topu ayağında en fazla tutan adamları Xavi, İniesta ve Silva idi. Fenerbahçe'de de böyle takım kuracak. Yani tek veya 2 ön liberonun önündeki 3 veya 4 adam topla çok ama hızlı oynayacak.

2- Takım kesinlikle kanatları kullanacak. Ayrıca savunmadan özellikle uzun toplar atılacak ama bu topların santrforlar tarafından alınmasına değil, rakip savunmadan dönüp kendi orta alan oyuncuları tarafından alınmasına yani ribauntlara önem verilecek. Böylece araya veya arkalarına atılacak toplar bakımından rakip savunma dengesiz yakalanacak. Yani rakipler için kâbusbahçe yaratacak. Peki bunlar Fenerbahçe'de şu anda var mı? Bakalım:

iNTiHAR TiMi KURACAK

Kadro Aragones'in kafasında şöyle şekillenebilir:
Gökhan Carlos Emre Güiza Semih Burak Deniz (Selçuk) Edu Lugano Volkan Alex
4-1-3-2 oynayacak bu takımı intihar Timi gibi gördünüz değil mi? Ama okumaya devam... Takım pres yapan ve gol atan takım olacak. Hiç transfer olmazsa Türkiye Ligi'ndeki takımı büyük olasılıkla böyle kuracak. Onun için orta saha 3'lüsü çok önemli. Bu 3'lü gördüğünüz gibi çok teknik ve öne oynama becerisine sahip. Ama!.. Ama en büyük sorun, "bu adamlar koşacak mı'' olacak? Çünkü yukarıda da yazdığım gibi, bu 3'lü koşmazsa asla takımda yer bulamayacak. Neden mi? Gelin aşağıdaki bölümü okuyun o zaman.

HÜCUMCULAR SAVUNMACILARDAN ZEKiDiR, ÇABUK ÖĞRENiR
Aragones'in tüm takımlarında tek felsefe var. Amele ruhlu, sadece savunmaya odaklı oyuncularla uğraşmıyor. Ne yapıyor? Alıyor kaliteli ve klas hücumcuları, öğretiyor nasıl savunma yapılacağını. Yani savunmacıya hücum öğretmeye çalışmıyor. Biliyor bu işin imkansız olduğunu. Hücumcuya savunma öğretiyor. Bu nedenle 'Aragones'in takımları, savunmayı iyi öğrenmiş hücumcu'lardan kurulu oluyor. Bakın EURO 2008 şampiyonu İspanya'ya. Takımda tek ön libero Senna dışında tüm orta saha hücuma yönelik. Hem de gözü kara hücumcular. İniesta, Xavi ve Silva. Ruhlarında deli gibi oradan oraya koşmak değil, sürekli öne oynayıp, araya pas atmak ya da hücumcularının yarattığı boşluğa girip, gol atmak var.
İspanya gibi bir ligde, bu 3'lünün toplam 14 gol atmış olması ne demek istediğimi anlatıyor. Sağ beki bile Ramos gibi, rüyasında bile orta sahayı geçmeye çalışan bir adamdan oluşuyor, gol attırmak uğruna.

EMRE VE ALEX'i NE ZAMAN KULÜBE KORKUSU SARACAK?
İşte bu nedenle Fenerbahçe'nin tek ön liberosunun önünde oynayacak 3 adamı, gole dönük adamlar olacak. O yüzden Fenerbahçe'de "Bu adamlar asla bir arada oynamaz" denilen isimleri, aynı anda sahada görmeye hazır olun. Yalnız Burak, Alex ve Emre deli gibi koşmaya ve de pres yapmaya zorlanacaklar. "Yapamazlar'' mı dediniz. Yedek kulübesi, pres yapamayanları bekliyor. Kendileri bilecek.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İbo'ları kaybetme Beşiktaş   / 11-07-2008
 Aslan sakata mı geliyor: Kewell!   / 10-07-2008
 Hiç tanışmadan sevilen adam!   / 08-07-2008
 Crusiat Ligament,Skibbe'yi G.Saray'ın başına getirdi   / 02-07-2008
 Aragones Alex'i sevmez mi?   / 29-06-2008
 Bu geceden sonra Türkoloji okuyanların sayısı patlayacak   / 25-06-2008
 Türkie'nin istatistikleri Avrupalıya kafayı yedirir!   / 24-06-2008
 Çek maçını ya Terim alır ya Terim kaybeder   / 15-06-2008
 Emre, Aurelio gitmezse Fener'e çok yarar sağlar   / 05-06-2008
 Vagner Love ile uğraşmaya değmez   / 25-05-2008


 
Aragones rüzgâra tükürecek mi?
Fener'e ön libero adaylarım
De Jong en uygunudur
Torsten Frings
Lorik Cana
Güiza, Semih'i gol kralı yapar
Rüzgâra yürüyen yüzüne tükürür
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Tatsız prova
Kezman' ın attığı harika golle...
Yıldız baskısı
Mehmet' i isteyen Polat, Otyakmaz'...
Umutlandım!
"Oynanan futbol ve mücadele bize...
Trabzon' un Zafer' i
Genel sayman Mahmut Aksu, "Zafer...