Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
HAYATI FİL OLURDU
Sibel'in madalya alması güzel bir olay. Türk değil de Amerikan kızı olsaydı sinemalarda filmini izlerdik Sportif organizasyonu olmayan, medyası olmayan bir ülkede, bir Sibel'cik madalya alıyorsa bu mucizedir


İlk madalyamız 48 kiloda toplamda 199 kilo kaldırarak ikinci olan Sibel'den geldi. Nurcan sıfır çekti ve sakat gittiği ortaya çıktı.
Sibel'in gümüş madalya alması çok güzel bir olay. Sibel, Türk değil de Amerikan kızı olsaydı, gelecek sene sinemalarda bunun filmini izlerdik. Yetiştirme yurduna teslim edilen, annesiz babasız bir kızdan; olimpiyat madalyasına ulaşan bir kızın hikayesi roman da olur, film de olur, her bir şey de olur.

TÜRKİYE ÖĞRENDİ
Ama acı olan şu; Türkiye 'Sibel Özkan' diye birisinin yaşadığını ne zaman öğrendi: Madalya aldığı zaman.
Hani bu ülkenin spor medyası, nerede spor televizyonlarımız, nerede spor sayfalarımız? Nurcan'ın sıfır çekmesi normal. Yadırgamamak lazım. Bunlara alışmamız lazım. İşte Naim Süleymanoğlu... Sıfır çekti. 500 dolara bilet sattırıp, sıfır çekti Naim Süleymanoğlu... 6 Dünya şampiyonluğu, 35 dünya rekoru bulunan, Sergei Bubka'nın kaç olimpiyat'a hem de rakipsiz favori girdi, ama kendisiyle yarışıp sıfır çekerek madalya alamadı. Olimpiyat bambaşka bir şey. Stres var, gerilim var, sinir var; her bir şey var. Hele halter gibi konsantrasyonun çok önemli rol oynadığı bir spor dalında, sen en ufak bir stres içine girersen, her an sıfır çekebilirsin. Nurcan'ın sıfır çekmesinden normal bir şey yok. Ama bir bakıyoruz; Federasyon Başkanı, "Yarışır gibi yaptı" diyor. Bir Federasyon Başkanı, kendi sporcusunu sahtekarlıkla itham eder mi? Hemen Türkiye'ye iade edeceksin. Ertesi sabah pasaportu eline verip, ceza kuruluna sevk edeceksin. Hayır onları yapma, kendi paçanı kurtarmak için bu tür açıklamalar yap.

SIFIR ÇEKEBİLİRİZ
Sakatsa niye götürdün? Bugün Türkiye'deki spor sağlığı bilimleri, bir kızın sakat olup olduğunu anlamaktan aciz mi? İnsanlar garip bir savunma refleksi içindeler. Hemen birisi ona sormuş gibi baştan atmış: 'Kabahat bende değil, Nurcan'da!' Yok ya!.. Kimse de kabahat yok. Olimpiyat'ta sıfır çekmeye alışmamız lazım. Yüksek atlayıcı da sıfır çekebilir, sırık atlayıcı da sıfır çekebilir, halterci de sıfır çekebilir.

-DEVAMI YARIN-



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çok geri kaldık   / 06-08-2008
 Yalan söylediler   / 05-08-2008
 Taraftara bağlı   / 30-07-2008
 Unutulur gider   / 29-07-2008
 Kewell İngilizler'in Emre'si   / 09-07-2008
 Kulisler başladı!   / 08-07-2008
 Fener yanlış yaptı   / 02-07-2008
 Terim açıklasın   / 01-07-2008
 Yıldırım ile olmaz   / 25-06-2008
 HAKSIZLIK YAPTIK   / 24-06-2008


 
Duygu eksikti
Yöneticiler bol keseden sallıyor
HAYATI FİL OLURDU
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Gideceğim
F.Bahçe' nin golcüsü, UEFA' nın...
Bu maçı sen alırsın
Ümit ve Kewell sakat. Nonda...
Siroki tam bir kasap
Sağlam: Sakat vermeden, avantajlı...
Fırtına dönecek
Üç futbolcu taraftarların bu sezon...