Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Soru işaretleri?

Hazırlık maçlarında görüldü ki, yeni sezonda geçmişe oranla çok daha kaliteli bir Beşiktaş izleyeceğiz. Orta sahada ve hücum gücünde teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın çok fazla sorun yaşamayacağı da başta bir gerçek. Ancak iş dönüp dolaşıp yine savunmada düğümleniyor. Yeni transferlerin üçünün birden geri dörtlüde oynaması mümkün değil. Bunun iki nedeni var. Birincisi, 6+2 kuralı... Bu futbolcuları Avrupa maçlarında oynatabilirsiniz ama tamamını lig karşılaşmalarında sahaya sürmek olanaksız. Hazırlık maçlarında üç yeni savunmacıdan en iyisi olarak Zapotocny göründü. Sivok'ta ilerleme var ama durumu soru işaretleriyle dolu... Sözleşmesi, Gordon'un satılamaması nedeniyle şimdilik askıya alınan Seric'in ilk 11'de direkt oynaması ise kâğıt üzerinde imkansız. Kaldı ki kalitesi sol taraftaki boşluğu dolduracak düzeyde görünmüyor. Bakarsınız ilerde bambaşka bir Seric ortaya çıkar ve bizler yanılırız. Bu durumda savunmada yine sorun yaşanacak. Zapotocny ve Gökhan Zan, geri dörtlünün ortasında oynayacaklarına göre sağ bek ve sol bekte kimlerin forma giyeceği henüz belli değil.

Sistem zorluyor
Ertuğrul Sağlam, Serdar Kurtuluş'u ön libero oynatırsa bu kez Beşiktaş yine klasik bir sağ bekten yoksun kalacak. Oraya Ali Tandoğan yerleştirilebilir. Ne var ki Ali Tandoğan'ın gerçek yerinin sağ bek olmadığı bir başka gerçek. Onu ancak orta alanın sağında oynatabilirsiniz. Sistem; Holosko, Serdar Özkan ve Ekrem Dağ varken Ali Tandoğan'a forma şansı vermeyecek gibi görünüyor. Sol beke gelince... İbrahim Üzülmez yok. Toraman ile birlikte affedilmesinin an meselesi olduğu haberleri, giderek ağırlık kazanıyor. Bana göre İbrahim Üzülmez, Beşiktaş'taki misyonunu doldurdu. Sol bek boşluğunu İbrahim Üzülmez ile doldurmak hata olur. Orada galiba Tello oynayacak. Peki Tello'dan çok iyi sol bek olur mu? Bana göre olmaz. Tello'nun savunma tarafı zayıf. Onun oynayacağı tek yer, olsa olsa ortanın sol tarafı olur. Bütün bunlar Beşiktaş'ın en sıkıntılı bölgesi olan savunmada, sıkıntıların devam edeceğini gösteriyor. Ertuğrul Sağlam, iyi bir geri dörtlü kurabilirse, Beşiktaş'ın yolu açık. Geri dörtlü arıza yapmaya devam ederse sezon sonu, geçen sezonlardan farklı olmaz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Beşiktaş niye saklandı?   / 05-08-2008
 İlk sinyaller güzel   / 29-07-2008
 Af çıkar mı?   / 24-07-2008
 Sorun yine savunmada   / 22-07-2008
 Forma aslanın ağzında   / 15-07-2008
 Olayın affı yok   / 08-07-2008
 25 trilyonluk defans   / 04-07-2008
 Yeni sezonun Beşiktaş'ı...   / 01-07-2008
 Kutu açılıyor   / 27-06-2008
 İmpossible is nothing* * Hiçbir şey imkânsız değildir   / 24-06-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Budabeşte Zaferi
Daha önce MTK' ya iki kez elenen...
Son aday McCarthy
Premier League takımlarından...
Bizler inandık
Avusturya dönüşü kurmaylarıyla bir...
Bizi yordular
Wolfsburg mağlubiyetini "iyi...