Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
25 trilyonluk defans

Delgado geldiğinde 5 milyon euro'luk bonservis bedeli çok bulunmuştu. İsviçre'deki değeri 2 milyon dolar olan Arjantinli futbolcu için böylesine yüksek bir bedel ödenmesi haftalarca eleştiri konusu olmuştu. Ancak Delgado'nun transferinde mantıklı gerekçeler de vardı. Transfer rakamı bir sponsor tarafından ödenerek Beşiktaş'a armağan edilmişti. Ayrıca Delgado, Avrupa futbolunu izleyenler için kapalı kutu değildi. Basel'de oynarken İsviçre'nin en iyi yabancı futbolcusu seçilmişti. Aradan iki yıl geçti. Delgado bu sürede inişli çıkışlı grafikler gösterdi. İlk sezon ortanın sağında ve ileri ikilide oynarken zorluk çekti. Geçen sezon gecikmeli olarak forvet arkası oynamaya başlayınca tırmanışa geçti. Bazı maçlarda gerçek bir on numara olmayı başardı. Her iki ayağı ile unutulmaz frikik gollerine imza attı. Delgado iki sezon sonunda alındığına kimseyi pişman etmedi. Giderse Beşiktaş'a en az 5 milyon euro getirir. Kalırsa Beşiktaş'ın en önemli oyun kurucusu olmaya devam eder.

Sağlam kimleri kesecek?
Sözü Delgado üzerinden yeni yabancılara getirmek istiyorum. İki Çek futbolcu Sivok ve Tomas için Beşiktaş, Udinese'ye TL hesabıyla 18 trilyonluk bir ödeme yaptı. Buna kendilerine ödenecek rakamları ve Hırvat Seric'i de dahil edince Beşiktaş'ın kasasından çıkan rakam 25 trilyonu geçiyor. Ne oynadığı bilinen Delgado için 5 milyon euro gözden çıkartılırken, ne oynadıkları bilinmeyen üç yabancı bu paranın karşılığını verebilecekler mi? Bunu kimse bilmiyor. Bilinen tek şey Sinan Engin'in bu oyunculara kefil olması. Şu anda Beşiktaş'ın tam 8 yabancı futbolcusu var. Bunların hepsini aynı anda oynatmak 6+2 kuralı gereği olanaksız. Üçü birden oynarsa Tello, Cisse, Delgado, Bobo ve Holosko'dan ikisi yedekte kalacak. Dahası var, üç yabancı ilk onbirde sahaya çıkarsa Gökhan Zan ve İbrahim Toraman'ın da kulübede oturacağı kesin. Toraman belki boş olan sağ bekte kendine yer bulabilir. Bakarsınız yeni sezonda yeni yabancılar her derde deva olabilirler. Bakarsınız tam aksine boş çıkarlar. Beşiktaş camiası ilk kez sabırsızlıkla nasıl başlayıp nasıl biteceğini bilmediği bir sezona yaklaşıyor. Allah'tan hazırlık maçlarına az kaldı!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yeni sezonun Beşiktaş'ı...   / 01-07-2008
 Kutu açılıyor   / 27-06-2008
 İmpossible is nothing* * Hiçbir şey imkânsız değildir   / 24-06-2008
 Mucize Türk'tür!   / 22-06-2008
 Neler oluyor?   / 19-06-2008
 Yarı finale doğru   / 17-06-2008
 İkisini de yeneriz   / 10-06-2008
 Ronaldo'ya cevap haftası   / 03-06-2008
 6+2 olacak   / 29-05-2008
 Bu defansla işimiz zor   / 27-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Şok gelişme
F.Bahçe' nin imza için beklediği...
Coupet teklifi
Lyon' dan ayrılma kararı alan 35...
Delgado' yu bırakmayız
Siyah-beyazlı teknik heyet,...
Tam bir şovmen
Karada, suda... Her yerde...