Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bir sıçrar, iki sıçrar

Fenerbahçe'nin yarın Kadıköy'de Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında karşılaşacağı MTK ile oynadığı 5 maçı izledim ve rakip takımın sarı-lacivertlilerin elinden nasıl kurtulduğuna şahit oldum. 1963 yılında Budapeşte'de oynanan ilk maç denk devam ederken, 76. dakikada Macar forvetinin ceza sahası içinden çektiği şuta Necdet Çoruh sert şekilde ayak koydu ama top ağlarla buluştu. Hakem golü vermeliydi ama hata yapıp penaltıyı gösterdi. Yapılan vuruşu kaleci Hazım sol üst köşeye uzanarak çeldi ve kurtardı. Önceki pozisyonda golü vermediği için kendini suçlu bulan hakem, kalecinin ileri çıktığı gerekçesiyle atışı tekrarlatmak istedi. Fenerbahçeli futbolcular bu karara toplu halde itiraz ederken, kaptan Şeref Has, hakemin yakasından tutup sarsarak "Kurtarışta ne vardı, niye tekrar ettiriyorsun?" dercesine bir hareket yapınca, hakem haklı olarak kırmızı kartla Şeref'i oyundan attı. 10 kişi kalan ve morali bozulan Fenerbahçe, son dakikalarda bir gol daha yiyerek maçı 2-0 kaybetti.

Sabır ve destek gerekiyor
Rövanş İnönü Stadı'ndaydı ve cezalı kaptanından mahrum oynamasına rağmen sarı-lacivertli takım Ogün'ün 2, Selim'in 1 golüyle 3-0 öne geçti ama son dakikalarda bir gol yiyince iki maçın golleri eşitlendi. O zaman rakip sahada atılan golün avantajı yoktu ve tarafsız saha Roma'da oynanan üçüncü maç, Hazım'ın bacak arasından yediği golle 1-0 bitti. İkinci kez 1998 yılında Rıdvan'ın teknik direktörlük sırasında iki takım yeniden eşleşti. Yine rakip sahada oynanan ilk maçta çok gol kaçıran Fenerbahçe, sahadan 0-0 beraberlikle İstanbul'a umutlu döndü. Kapanan Macar takımı karşısında bastıran sarı-lacivertliler gol atamazken, ilk yarıda kaleci Rüştü uzaktan çekilen bir şutta kalenin yanından auta giden topu bloke etmek isterken ağlara gönderdi. Seyircinin de takımın da morali bozuldu ve bir de kontratak golü yenilerek maç 2-0 kaybedildi. (Rıdvan Dilmen bu maçtan sonra istifa etmişti.) Evet, Fenerbahçe MTK'yı iki defa elinden kaçırdı, daha doğrusu çekirge iki defa sıçradı. Üçüncüsünde mutlaka yakalanacak. Biz de bu güçlü Fenerbahçe'nin rakibini iyi bir skorla yenerek tur için gerekli sonucu almasını umuyor, futbolculardan gayret, taraftardan da sabır ve destek bekliyoruz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Nasıl bir onbir?   / 26-07-2008
 Başarılı prova   / 24-07-2008
 Yedeklere tam not   / 20-07-2008
 5 kupa lazım   / 15-07-2008
 Umutlu başlangıç   / 13-07-2008
 Acı kaybımız   / 07-07-2008
 Rıdvan'ı istifa ettiren takım   / 02-07-2008
 Göğsümüz kabardı   / 28-06-2008
 Geciken işler   / 17-06-2008
 Emre olayı   / 02-06-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Pürüz çıkardı
Liverpool' un Fenerbahçe' ye...
Kontrolden geçtiler
G.Saray' ın yeni transferi Meira...
Son karar İnönü
' Bu sezon tüm maçları İnönü...
Tony Sylva şişman çıktı!
Trabzon' un uzun uğraşlar...