Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Göğsümüz kabardı

Milli Futbol Takımımız, Avrupa 2008'de bütün ülkeyi sevindiren ve dünyanın beğenisini kazanan oyunlarla finali kaçırmasına rağmen gururumuz oldu. Emeği geçen herkesi kutluyor ve onlara teşekkür ediyoruz. Başarıdaki pay sahiplerini sıralayacak olursak, önce futbolcularımızın yürekli mücadelelerini, yenilgiyi kabul etmeyen gayretlerini, cesaret ve yardımlaşmalarını ön plana almalıyız. Yorgun lig döneminin ardından onları çok iyi hazırlayan Amerikalı Scot Piri ve ekibi sırada ikinciliği alır. Belli bir sistem ve özel bir taktiğimiz olmadığı için futbolcularımızın özel yetenekleri ile kazandırdıkları son dakika golleriyle otoriteleri şaşırtan, rakiplerimizi çaresiz bırakan takımımız, yanlış seçildiği, hatalı şekilde 23'e düşürüldüğü ve devamlı değiştirildiği halde İsviçre, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan'ı yenmeyi başardı. Yarı finalde Almanya karşısına 4 cezalı, 4 sakat nedeniyle eksik çıkmıştık. Fatih Terim bu maça aklındaki değil, elindeki elemanları çıkardı. Kendisi daha önceki başarıları için "Mucize değil" diyordu ama bu mecburi kadro, o zamana kadar gösterilen oyunların en iyisini ortaya koyarak, son dakika golüyle finali kaybetti.

Kupayı kazanırdık ama...
Demek ki Terim, elinde olduğu halde oynatmayıp, mecburiyetten sahaya sürdüğü futbolcuların değerini bilememiş, bu maçta çok etkili olan orta sahanın başarılı olacağını görememişti. Ama konuşmalarında basına çatıp başarıları sahiplenmiş, Arda'nın, Nihat'ın, Semih'in şahsi gayretleriyle attıkları veya rakip kalecilerin açık hatalarının ağları bulan sonuçlarından pay çıkarmayı unutmamıştı. Aslında "Vatan-millet Sakarya" sloganıyla yapılan kahramanca mücadele, hiçbir taktik ve sisteme sığmadığı için de yabancı hocalar ne yapacağını şaşırıp teslim bayrağını çekmişlerdir. Bu başkaldırışta sezon içinde Şampiyonlar Ligi'nde son 8'e kalarak Türk futbolunun gücünü gösteren Fenerbahçe'nin 4 futbolcusu Aurelio, Kazım, Semih ve Uğur'un cesur ve başarılı oyunlarının etkisi de büyüktü. Özetle; Yıldıray, Mehmet Topuz, Aydın, Mehmet Yıldız ve Selçuk gibi futbolcuları kadroya alacak bir hocayla Türkiye finali oynar, büyük ihtimalle de kupayı getirirdi.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Geciken işler   / 17-06-2008
 Emre olayı   / 02-06-2008
 Serdar'ı harcamayın   / 31-05-2008
 Terim başarılı mı?   / 29-05-2008
 Milli Takım   / 24-05-2008
 Zico ve transfer   / 21-05-2008
 Denizi geçmişken   / 17-05-2008
 Hatalar zinciri   / 11-05-2008
 Kupa statüsü   / 09-05-2008
 Zico'ya ders   / 06-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Kim istemez
Fotomaç' a konuşan İspanyol...
Arda için erken
Yönetim, devleri peşine takan Arda...
Necati sürprizi
Siyah-beyazlıların talip olduğu...
Tavanı Song ile bozdular
Trabzonspor Yattara ile...