Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Milli Takım

2008 Avrupa Şampiyonası için ilk hazırlık maçımızı Almanya'da Slovakya ile yaptık ve mücadeleyi 1-0 kazandık. Sonuç medyada başarı olarak gösterildi ve bazıları övgüler de yağdırdı. Biz rehavete girmemek için bardağın boş tarafına değinerek bazı uyarılarda bulunmak istiyoruz. Önce rakibimize bakalım... Slovakya, Avrupa Şampiyonası'na katılamadığı için futbol sezonunu kapatmış ve tatile girmişti. Bizimkiler 10 günlük iyi bir kamp dönemi geçirmişken, onlar bir hatır maçı için sahaya çıkmışlardı. Bu nedenle kondisyon bakımından üstün görünmemiz aldatıcıydı. Ayrıca 90 dakika boyunca sahada 17 futbolcuyla mücadele ettik. Yani 5 oyuncumuz ancak bütün maçı oynadı.

Defansımız açıklar verdi
İkinci devrenin başındaki 15 dakika hariç kadronun uyum içinde olduğu da söylenemez. Klas bir kalecinin kurtarabileceği, attığımız tek gol dışında Semih'in bir kafa şutuyla, Halil'in kaleciden dönen vuruşu dışında etkili olamadık. Buna karşılık tatildeki Slovaklar üçü Rüştü'nün kurtardığı 4 pozisyon buldular. Defansımız, Gökhan Zan'ın uzun boyuna rağmen yan toplarda kafa üstünlüğü sağlayamadı ve açıklar verdi. Eğer rakip forvetlerin vurdukları kafa şutları kalecimizin uzanamayacağı yerlere gitse farklı bir yenilgi gelecek ve bu futbolumuzu öven "skor yazarlarımız'' acaba nasıl yir yorum yapacaklardı? Milli Takım'ın beğendiğmiz yanları yok muydu? Elbette vardı. Öncelikle eski göğsü bantlı formaları hatırlatan ama ay-yıldız yerine kırmızı sırt numaraları konan formalar, bize eski günlerimizi hatırlattı. Yeri gelmişken Türk Milli Takım'ı isminden başka bizimle hiçbir ilgisi bulunmayan turkuaz formaları giymemeli. Yurtta ve dışarıda çok beğenilen kırmızı-beyaz renkler ve göğsünde daha belirgin bayraklarla sahaya çıkılmalı. Bu konuda muhafazakar davranmak gericilik değil, geçmişe sevgi ve saygıdır. Futbolcular arasında ise emektar kaptan Rüştü ile Colin Kazım beklenenden daha iyi göründü. Kazım'ın uzaktan sert şutlarından da yararlanmak bize şok goller kazandırabilir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zico ve transfer   / 21-05-2008
 Denizi geçmişken   / 17-05-2008
 Hatalar zinciri   / 11-05-2008
 Kupa statüsü   / 09-05-2008
 Zico'ya ders   / 06-05-2008
 Zar zor   / 05-05-2008
 Volkan'ın golü!   / 28-04-2008
 Yenilmemek şart   / 26-04-2008
 Skor iyi, ya futbol?   / 20-04-2008
 Kezman ve Deivid   / 14-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Özer çalımı
Galatasaray, ön protokol yaptığı...
Arda yarışı
Ada basını, Tottenham Hotspur' un...
Üçü bir yerde
İtalya' da Zapotocny ve Sivok için...
Giray imzaladı
Başkent ekibine 2 milyon euro...