Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yenilmemek şart

Turkcell Süper Lig'in son üç haftasına geldik. Zirvede belirsizlik sürüyor. Bu atmosferde yarınki G.Saray-Fenerbahçe maçı belki de tepeye açıklık getirecek. Eğer Fenerbahçe kazanırsa şampiyonluğa çok yaklaşacak, beraberlikle de avantajını sürdürecek, aksi sonuçta gelecek haftaki Sivas- G.Saray, Trabzon-Fenerbahçe karşılaşmalarının neticeleri beklenecek. Ligin bugünkü duruma gelmesinde en büyük etken Zico oldu. Hatırlayacaksınız, Bursa ve Ankaragücü maçlarından önce Brezilyalı teknik direktörü "Bugünkü tavuk, yarınki kazdan iyidir" atasözüyle uyarmış ve Şampiyonlar Ligi'ne önem verip bu maçlara B Takımı ile çıkmaması gereğine işaret etmiştim. En azından 6 astan 3'ünü ilk devre alıp ikinci yarı diğer 3'ünü sahaya sürse 3+2 puan kaybolmayacak, liderliğini farklı sürdürmüş olacaktı. Buna Kezman'ın son dakikalarda kaçırdığı penaltıyla Ankaraspor beraberliğiyle kaybedilen 2 puanı da eklerseniz Fenerbahçe şimdiden şampiyonluğu kutlayacaktı. Bu yüzden sarı-lacivertlilerin işi bir hayli zorlaştı. Ali Sami Yen'den yenilmeden çıkmaları şart. Bunun için de son maçlarda defansif bir taktiği seçen ve kontratak futbolu oynayan G.Saray önünde gol yememeyi planlamaları ve buna göre oynamaları gerekiyor.

Taraftar tahrike gelmesin!
Eğer Zico, Beşiktaş'a karşı İnönü'deki galibiyeti gözönüne alarak iki kanada Uğur ile Kazım'ı koyar ve Deivid'den vazgeçerse 3 puan mümkün olur. Zira Deivid tesadüfi bir gol atacak diye 90 dakika sahada tutulur ve rakibe kaptırdığı toplar görmezden gelinirse Fenerbahçe'nin kaybı ikiye çıkar. Hem kontrataklarda etkili olamaz, hem de orta sahada kaybedilen toplarla kalesinde tehlikeler görür. Dikkat edilecek bir nokta da sarı-kırmızılı takımın orta sahasında etkili olan Arda ile Lincoln'ü kontrol altında tutmak ve takımı yönlendirmelerini önlemek olacaktır. Fırat Aydınus dürüst, gördüğünü çalan, kuralları uygulayan bir hakem. Servet'in sertliğine, Lincoln ve Arda'nın da her fırsatta kendilerini yere atarak faul kazandırmaya çalışmalarına aldanmazsa maç olaysız geçer. Son sözümüz stada gelecek Fenerbahçe taraftarlarına... Rakip seyirciler, sizleri tahrik edip küfür etmeniz için çalışacaklar. Şükrü Saracoğlu'nu gelecek haftaki G.Birliği maçına kapattırmak isteyecekler. Buna meydan vermeyin. Sadece takımınızı destekleyin, başarı için bu yeterli olacaktır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Skor iyi, ya futbol?   / 20-04-2008
 Kezman ve Deivid   / 14-04-2008
 Ah şu hakemler   / 12-04-2008
 Olmalıydı!..   / 09-04-2008
 Tolunay'ın ayıbı   / 07-04-2008
 Darısı Chelsea'ye   / 06-04-2008
 Deivid gerçeği   / 05-04-2008
 Bir destan daha   / 03-04-2008
 Üç Yıldırım   / 30-03-2008
 Semih girince   / 22-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Asla rakip olamazlar
Ali Sami Yen' deki tarihi derbiyi...
Umut N-Onda
Ümit' in sakatlığı nedeniyle...
Kritik viraj
Siyah-beyazlılar cezası nedeniyle...
Sıra üçüncüde
Trabzon, Germinal Beerschot' un...