Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
EURO 2008 etkisi

Türkiye Milli Takımı'nın EURO 2008'de uzun soluklu bir turnuva oynaması ve gösterdiği başarı kadroda bulunan çok sayıda Galatasaraylı futbolcu için bu sezonun en büyük kazançlarından biri olacaktır. Ayrıca bu durum takımın bütünü için de çok etkili olacak ve çok daha olumlu şekilde yansıyacaktır. Bir insanın gelişimine en büyük katkılardan biri yurt dışında çalışıp yaşama şansını elde etmesidir. Bu şansa sahip insanlar her zaman için yurt dışına hiç çıkmamış ya da sadece seyahat amacı ile çıkmış kişilere göre çok daha geniş bir bakış açısına sahip olurlar ve dünya görüşleri değişir. Bu durum sporcular, tabii ki en başta futbolcular için de aynen geçerlidir. Yurt dışında futbol yaşamını sürdürmek, bu olmasa bile en azından Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası, Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası gibi turnuvalarda mümkün olduğunca uzun süre yer almak, futbolcuların bilgi, görgü ve davranışlarını her zaman olumlu şekilde etkiler. Galatasaray'ın 2000 yılında UEFA'da finale kadar gitmesi 2002 Dünya Kupası için de temel taş olmuş ve kadrodaki 12 futbolcunun önemli katkısı ile takımımız üçüncülük elde etmeyi başarmıştı. O kadroda yer alan tüm futbolcular daha sonra kariyerlerini çok daha başarılı şekilde sürdürdüler.

Skibbe'nin de şansı
Galatasaray geçen yıl ligi şampiyon olarak tamamladı. Bunun verdiği güven zaten takıma aşılanmıştı. EURO 2008'de Galatasaray'ın kadrosundan Linderoth'u da sayarsak 9 futbolcu yer aldı. Özellikle Milli Takımımızda yer alan 8 futbolcu, turnuvanın Türkiye adına çok dramatik maçlara sahne olması ve akabinde yarı finale kadar gelinmesi ile kolayca yaşayamayacakları tecrübelerin sahibi oldular. Birbirine kenetlenme, kazanma azmi, pes etmeme, başarıyı tatma gibi tüm olguları yaşadılar. Özellikle Mehmet Topal, Emre Güngör, Arda ve Hakan birkaç yılda toplayabilecekleri tecrübeleri 6 hafta gibi kısa bir sürede edindiler ve bu futbolcuların özgüvenleri müthiş arttı. Bu dört deneyimsiz futbolcunun yanında Ayhan, Servet, Sabri, Emre Aşık gibi deneyimli futbolcular da çok daha fazla tecrübe kazanmış bir şekilde yeni sezona başlayacaklar ve bütün bu futbolcuların beyinlerinin bir köşesinde bulunan EURO 2008 anıları maçlarda hep zihinlerinde canlanacak. Bu bir takım için gerçekten çok büyük bir avantajdır. Skibbe yaptığı ilk açıklamalardan birinde kadronun milli futbolcular olmadan sezona başlamasının hiç önemli olmadığını ve futbolcuların böyle bir deneyimin tadını çıkarmalarının çok yararlı olacağını söylemişti.

Çok daha iyi kaynaşırlar
Gerçekten de Skibbe'nin bu ilk sezonunda en büyük şanslarından biri de EURO 2008'de çok sayıda Galatasaraylının yer alması olacaktır. Genç teknik adamın elinde bu sezon geçen yılkinden çok daha fazla tecrübeye sahip bir takım var ve o da bunun farkında. Bu durum ona futbolcularını daha kolay motive etme ve onlara güvenme olanağını verecektir. Galatasaray'ın kadrosunda şu an için Nonda, Kewell, Linderoth, Lincoln gibi tecrübeli yabancılar var ve bu isimlerin Türk oyuncularla kaynaşması da bu yıl çok daha iyi olacaktır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sistem takımı   / 22-06-2008
 Portakal mevsimi   / 14-06-2008
 Kusursuz Hırvatistan   / 13-06-2008
 Facia savunma   / 11-06-2008
 Michael Skibbe   / 02-06-2008
 Matthias Sammer   / 27-05-2008
 F1'e ilgi azalıyor   / 12-05-2008
 F1'de mayıs etkisi   / 10-05-2008
 Dostluk kazandı   / 05-05-2008
 Önce insan   / 28-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Tatsız prova
Kezman' ın attığı harika golle...
Yıldız baskısı
Mehmet' i isteyen Polat, Otyakmaz'...
Umutlandım!
"Oynanan futbol ve mücadele bize...
Trabzon' un Zafer' i
Genel sayman Mahmut Aksu, "Zafer...