Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Michael Skibbe

Michael Skibbe ile yıllar önce, 1999 yılı aralık ayında, Meksika'da tanışmıştım. Skibbe o dönemde Borussia Dortmund teknik direktörü idi ve takımı UEFA Kupası çeyrek finalinde Galatasaray ile eşleşmişti. Skibbe ile 2 hafta boyunca özellikle Galatasaray, Türk ve dünya futbolu üzerine yoğun sohbetler yapmıştık. Daha sonra Dortmund, Galatasaray karşılaşmasına gelene dek kötü sonuçlar alınca Skibbe görevini bırakmak zorunda kalmış ve yerine Bernd Kraus gelmişti. 1965 doğumlu olan Michael Skibbe Schalke 04'te oynarken daha 23 yaşında iken çapraz bağlarının 3 kez yırtılması sonrası 1986 yılında futbolu bırakmak zorunda kaldı. Hemen ardından kendini adeta genç futbolculara adayan Skibbe, Schalke'de genç takım antrenörü oldu. Yaptığı başarılı çalışmaların ardından 1989 yılında Dortmund genç takımının başına getirildi. Genç takımı 1995 yılına kadar çalıştırdıktan sonra Dortmund'un 2. takımının antrenörü oldu. Burada üç yıl çalıştıktan sonra 1998'de Dortmund profesyonel takımının başına geçti ve Galatasaray maçı öncesine kadar bu görevde kaldı. Ancak kulüpten ayrılmadı ve alt yapı koordinatörlüğü görevine atandı.

Hücum futbolu oynatıyor
Skibbe 2000 yılında Alman Futbol Federasyonu'nun teklifi üzerine Völler'in yardımcısı olarak milli takımda göreve başladı ve takımın çalıştırıcı hocası oldu. 2004 Avrupa Şampiyonası sonrasında Völler ile birlikte istifa edene kadar da bu görevde kaldı. Ancak federasyonun yeni teklifi ile alt yapı koordinatörlüğü görevini üstlendi ve 14 ay görev yaptıktan sonra Völler'in isteği ile Bayer Leverkusen'de teknik direktörlük yapmaya başladı. Skibbe "en iyi savunma hücumdur" mantığı ile takımına sürekli hücum futbolu oynatan ve orta saha ile ileri ucu çok koşan oyunculardan kuran bir teknik adam. Skibbe, takımını genelde tek forvetle oynatıyor ancak sağ ve sol kanat oyuncuları ile forveti üçlüyor. Orta sahanın hücuma dönük oyuncuları ile de ortadan ikili destek gelmesini isteyen teknik adam böylece 5 kişi ile rakip defansları baskı altına almayı amaçlıyor. Leverkusen'de bunu uzun süre Schneider, Barbarez, Kiessling, Barnetta ve Gekas ile başarı ile uygulattı. Ancak sezon sonuna doğru yaşanan sakatlıklar ve düşüşler takımın UEFA Kupası'ndan kendinin de işinden olmasına neden oldu.

Alternatiflerin en iyisi
Michael Skibbe aynen Mathias Sammer yazımda belirttiğim gibi gençlere verdiği önem ve alt yapı organizasyonunu çok iyi bilmesi nedeni ile alt yapısı güçlü Galatasaray için tam anlamı ile biçilmiş bir kaftan. Bu bağlamda Alman teknik adam gençlere cesaretle şans vermesi nedeni ile Türkiye futboluna bir çok genç yetenek kazandırabilir. Diğer yandan maliyetinin Galatasaray'a uygun olması ve kendini yeniden kanıtlama isteği de Galatasaray için bir avantaj olacaktır. Futbol bilgisinden ve organizasyon yeteneğinden asla şüphe duyulmayacak bir futbol adamı olan Skibbe ayrıca Alman olması nedeni ile Türk insanına aşina. Bence şu an için Galatasaray'ın alternatifleri içinde en iyisi.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Matthias Sammer   / 27-05-2008
 F1'e ilgi azalıyor   / 12-05-2008
 F1'de mayıs etkisi   / 10-05-2008
 Dostluk kazandı   / 05-05-2008
 Önce insan   / 28-04-2008
 Servet Çetin   / 21-04-2008
 Cevat hoca   / 13-04-2008
 Fakir bir maç   / 03-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Söz Yıldırım' da
FBTV' de 14.00' te taraftarlara...
İki süper yıldız
Milan Başkanı Galliani,...
Gökhan' a son formül
Galatasaray ve Fenerbahçe' nin saf...
Favori Niemi
Bordo-mavili ekip, 35 yaşındaki...