Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Matthias Sammer

Yakın dostum olan ve son olarak 2007 yılı temmuz ayında Yunanistan'da tatil ortamında iki hafta boyunca birlikte olduğum Matthias Sammer, Almanya'nın yetiştirdiği gelmiş geçmiş en önemli ve (sakatlık nedeni ile 30 yaşında futbolu bırakmasına rağmen) en kariyerli futbolculardan biri. Aşağıdaki satırlarda okuyacaklarınız onunla yaptığımız futbol sohbetlerinden edinilmiş izlenimleri de kapsamakta. Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktör olarak da önemli başarılara imza atan Sammer, halen Almanya Futbol Federasyonu (DFB) gençler ve yeteneklerden sorumlu sportif direktörlüğünü yürütmekte. Sammer, ayrıca ekim ayından bu yana federasyonun yönetim kurulunda da görev yapıyor. Sammer'in teknik direktörlüğünde en önem verdiği olgu güzel futbolun yanı sıra mücadele gücü de üst düzeyde olan ve son ana kadar mücadeleyi elden bırakmayan bir takıma sahip olmaktır. Kendisinin futbolculuğunda olduğu gibi lider oyunculardan sorumluluk almalarını ister ve onları buna teşvik eder. Sammer'in futbolculuk döneminde de sahadaki hırsını ve arkadaşlarını nasıl ateşlediğini birçoğumuz hatırlayacaktır.

Genç ve çok hırslı
Genç yaşında İnter'e transfer olduktan sonra bu takımın genç oyunculara fazla önem vermemesi ve o zamanki yabancı kısıtlamasından dolayı tribünde oturmak zorunda kalan Sammer yarım sezon sonunda İnter'den ayrılmıştı. Yetenekli, sürekli oynamak isteyen genç bir futbolcu olarak tribünde oturmanın zorluklarını çok iyi bilen Alman teknik adam, kendi teknik direktörlüğünde özellikle yetenekli genç futbolculara çok önem verir. Bu açıdan baktığımızda hem zengin alt yapısı ile Galatasaray Sammer için, hem de Sammer Galatasaray için biçilmiş kaftan. Futbolda devamlılık olması ve uzun vadeli düşünülmesi gerektiğine inanan ve Dortmund'taki görevinden bu nedenle ayrılan Sammer, Galatasaray yönetiminden mutlaka bu konuda güvence isteyecek ve kısa vadeli başarıyı hedefleyen bir teklifi kabul etmeyecektir. Transfer gerçekleştiği takdirde sempatik tavırları, insanlarla sıcak ama mesafeli iletişimi ile de Galatasaray'a ve Florya'nın ortamına kısa sürede uyum sağlayacağını tahmin ettiğimiz Sammer'ın genç yaşı, futbol kültürü, hırsı ile Aslan'a katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hem futbolculuk döneminde hem de teknik direktörlük döneminde ateşli Dortmund seyircisi ile çok iyi bir iletişimi olan Alman hoca, Galatasaray taraftarı ile de çok iyi kaynaşacaktır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 F1'e ilgi azalıyor   / 12-05-2008
 F1'de mayıs etkisi   / 10-05-2008
 Dostluk kazandı   / 05-05-2008
 Önce insan   / 28-04-2008
 Servet Çetin   / 21-04-2008
 Cevat hoca   / 13-04-2008
 Fakir bir maç   / 03-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
İsteyen alır
Fener' in transfer etmek için...
İkinci Servet
Cimbom' da hedef savunmayı...
Operasyon!
Alman spor dergisi,...
Egemen bitti
Bordo-mavililere 3 yıllığına imza...