Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Salonlar Fener'in

Yüzüncü yılda toplanan kupalarla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye aday olan Fenerbahçe, 101. yılda da aynı başarıları sürdürüyor. Amatör branşlarda tek kelimeyle hakimiyet kurulmuş şekilde. Özellikle salonlarda sarı-lacivertli renkler, çok güzel işlere imza atıyorlar. Bayanlar voleybolda şampiyonluğu aşırı motivasyon yüzünden yapılan basit hatalarla Eczacıbaşı'na kaptıran Fenerbahçe'nin elde ettiği ikincilik, büyük başarıdır. Erkek voleybolde ise Halk Bankası ile yapılan final maçları sonunda zafere ulaşıldı. Daha birkaç yıl öncesine kadar bu dalda esamesi okunmayan Fenerbahçe'nin kısa zamanda voleybola damgasını vurmasının ardında yönetici Hakan Dinçay'ın büyük katkılarını unutmamak gerekir. Bayan basketçiler finalde Galatasaray'ı geçerek bir kez daha şampiyonluk kupasını kaldırdı. Erkekler ise yarın Efes Pilsen'i mağlup ederse finale kalacak. Masa tenisinde şampiyonluklardan sonra elde edilen Avrupa ikinciliği, bu dalda Fenerbahçe'nin rakipsiz olduğunun göstergesidir. Ülkemiz spor tarihinde ilk defa masa tenisinden bir sporcu olimpiyatlara katılacak. Burada da özverili çalışmalar yapan yönetici Ercan Karasu'yu kutlamak gerekir. Fenerbahçe'nin boks şubesinde Mert Temelli'nin önderliğinde almadığı kupa, toplamadığı madalya kalmadı. Oradan da olimpiyatlara gidecek sporcular mevcut, tıpkı yüzme ve atletizm gibi.

***

Bütün bunları neden yazıyorum? Fenerbahçe'yi sadece futbol kulübü olarak görenler var. Oysa Fenerbahçe bir spor kulübüdür ve ülke sporuna büyük katkılar yapmaktadır. Eğer spor sevdalısıysanız, bir hafta sonu şöyle Dereağzı'na, Kalamış'a veya Fenerbahçe'ye doğru uzanmanızı tavsiye ederim. O manzarayı görmenizi isterim. 5-18 yaş arası yüzlerce çocuk, bütün bu branşların spor okullarında eğitim görmektedir. 9 yaşındaki kızım Nazlı da bunlardan sadece bir tanesi. (O da 2 sene yüzdükten sonra şu anda voleybola gidiyor) Onu antrenmanlarına, sırf o manzarayı görebilmek için hep ben götürüyorum. Sarı-lacivertli renklerden oluşmuş cıvıl cıvıl bir orduyu görmek gurur verici. İleride belki de içlerinden birçok olimpiyat şampiyonu çıkacak. Fenerbahçe amatör şubelerini laf olsun diye açık tutmuyor, iddiasını ortaya koyuyor ve her dalda zirveye oynuyor. Böyle bir kulübü, sadece futbolda ikinci olduğu için yargılamak büyük haksızlık. Futbolun önemini elbette biliyorum. Kulübün lokomotifi futbol şubesidir. Yapılan hataları defalarca yazdık. Bunları en iyi bilenler yapanlardır ve bir kez daha yapmazlar. Mutlaka transferler yapılacaktır ve bu transferler de her sene olduğu gibi bir kez daha Avrupa'yı ve dünyayı sallayacaktır. O yüzden siz siz olun kombineler için fazla gecikmeyin.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zico kalmalı   / 17-05-2008
 Teşekkür etmek   / 14-05-2008
 Sayfa beyaz (mı)   / 12-05-2008
 Teselli ikramiyesi   / 11-05-2008
 Gelecek emin ellerde   / 07-05-2008
 Hiç yoktan iyidir   / 05-05-2008
 Neyin motivasyonu?   / 04-05-2008
 Korkma Kemal   / 02-05-2008
 O pankart açılacak mı?   / 30-04-2008
 G.Saray Zico'yla   / 28-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
İkinci Aurelio olur
Forvete düşünülen Vagner Love' ün...
Konuşursam ortalık karışır
"Futbol oynamaya devam edeceğim.
Tekke sürprizi
Siyah-beyazlılar, "Bonservis...
Şener: Önce sabrı...
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener,...