Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sayfa beyaz (mı)

Sezon nihayet son hafta yapılan formalite maçlarından sonra tamamlandı. Aslında Ali Sami Yen'de, Volkan'ın kendi kalesine attığı golle biten şampiyonluk mücadelesi, son haftaki galibiyetle tura dönüştü. OFTAŞ Spor maçı ise herkesin beklediği gibi şekillendi. Son hafta kimse Denizli'de ki gibi bir mucize beklemiyordu, zaten olmadı da. Çünkü şartlar çok değişikti. En basit örneği, Haluk Ulusoy herkesin Fenerbahçe yüzde yüz şampiyon dediği maçta Denizli'de yoktu ama Hasan Doğan kupayı vermek üzere Ali Sami Yen'de hazırdı.

* Fenerbançe son beş yılda iki şampiyonluğu da inanılması gerçekten güç şekilde kaybetti. Şu bir gerçek ki Fenerbahçe saha dışında oynamasını asla beceremiyor. (Aslında doğrusu da bu) Hatırlayın, Kadıköy'deki Kayserispor maçından sonra isyanlar oynanıyor, beyaz sayfa açılması isteniyordu. Şimdi tur atarken, bu isteklerini tamamen unutmuşa benziyorlar. Gençlerbirliği maçındaki verilmeyen penaltı, haksız kalkan bayraklar, Büyükşehir Belediye maçında açık faulle atılan gol, gösterilmeyen kırmızı kartlar, Sivas'ta 1-0 mağlupken yine verilmeyen penaltı ve ofsayttan atılan golle, son haftaları hakemlerle geçenlerin, sahaya atılan yabancı maddeleri raporlarına yazmayan gözlemcilerle, komik para cezasıyla kurtulanların simsiyah olmuş sayfayı nasıl beyaza çevirecekleri gerçekten merak konusu.

* Yanlış anlaşılmasın, sözüm mücadele edenlere terlerini akıtanlara değil. Her ülkede her ligde her zaman öyle ya da böyle tek şampiyon çıkacaktır. Kupayı da elbette o alacaktır. Benim mücadelem, "Hep bana, hep bana" ya da, "Başarı için her yol mübahtır" felsefelerini yaşam biçimi kabul edip spor dünyamızı sokanlar içindir. Aylardan beri başkanlarıyla, yöneticileriyle, futbolcularıyla, medyasıyla "Bu federasyonla bu hakemlerle bu gözlemcilerle Fenerbahçe'nin şampiyon olmaması mümkün değildir" diye fetvalarda bulunanlara, "Şimdi neredesiniz" diye soru sorma hakkımız bile olmayacak. 'Çamur at izi kalsın'ı da yukarıdaki diğer felsefelere eklersek heralde futbolumuzun ne halde olduğunu daha iyi anlatabiliriz.

* Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler üzülmesin, şampiyonluğu dürüstçe verdikleri mücadele sonunda her şeye rağmen kendi yanlışları ve hatalarıyla kaybettiler. Yapılacak rötuşlarla önümüzdeki sene hem ligde hem de Avrupa'da kalınan yerden devam edilecektir. Büyük bir aksilik olmazsa seri başı katılacağı iki ön eleme grubundan da çıkıp Şampiyonlar Ligi'ne katılacaktır. Öyle travma falan yaşamaya gerek yok. Önemli olan Fenerbahçe'nin Türk sporuna verdiği hizmettir. Amatör branşların hemen hepsinde final oynayan ve de finali zorlayan bir kulübe, Türk sporu adına teşekkür edilmesi gerekir. Yoksa herkesin yaptığını yapmak kolay. Eğer Fenerbahçe, bütün güçlerini, bütün sponsorlarını sadece futbol üzerine yoğunlaştırırsa, ligimizin heralde on hafta önceden biteceğini söylemeye gerek kalmayacak.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Teselli ikramiyesi   / 11-05-2008
 Gelecek emin ellerde   / 07-05-2008
 Hiç yoktan iyidir   / 05-05-2008
 Neyin motivasyonu?   / 04-05-2008
 Korkma Kemal   / 02-05-2008
 O pankart açılacak mı?   / 30-04-2008
 G.Saray Zico'yla   / 28-04-2008
 Doymak bilmiyorlar   / 25-04-2008
 Fazla kurcalamayın   / 20-04-2008
 İnanmak   / 19-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Şimdi av zamanı
Kanoute, Eto' o, Baptista,...
Yer sarı gök kırmızı
Aslan' ın şampiyonluğu Çin' den...
İspanya seferi
Sezon boyunca stoper arayan...
Mevlüt grliyor
Başkan Şener' in ikna ettiği milli...