Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hepsine bravo

F.Bahçe, Sevilla'yı eleyip Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalınca medyadaki ulemalar dahil herkes başarıdan kendine pay çıkartmaya başladı. Ama en çok kaleci Volkan ile Deivid'in üzerinde duruldu. Oysa büyük haksızlıklar yapılıyor. Bunda 100. yıl kutlamalarından önce Avrupa hedefini iddialı bir şekilde açıklayan başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşlarından, Samandıra'daki isimsiz kahramanlara kadar hepsinin rolü olduğu yadsınamaz. Zico'yu lig maçlarına ikinci kadro olarak çıktığı için çok eleştirmemize rağmen, onun büyük maçlara takımı hazırlaması, futbolcuları uyarması, aldığı bilgileri değerlendirerek bunu sahaya getirmesi başta olmak üzere bütün yardımcılarının ve futbolcuların turu geçmede payı var.

Hiçbiri unutulamaz
Örneğin İstanbul'daki maçı 3-2 kazanmasaydık rövanşta penaltılara kadar gidebilir miydik? Semih'in son dakikadaki galibiyet golünü unutmak mümkün mü? Son maçta oyun başında iki hatalı gol yenmese belki de İspanya'da 2-1 kazanacaktık. Golleri atan Deivid kadar, ona asist yapan Alex inkar edilebilir mi? Gerçekten Sevilla'nın o ünlü oyuncularından üçünün penaltısını kurtararak büyük iş yapan ve kendini affettiren Volkan kahraman ilan edilirken, turu sağlayan 3 penaltıyı ağlara gönderen Vederson, Aurelio ve Kezman'ın marifetleri olmasa bu sevinç yaşanabilir miydi? Dahası var... 3-1 yenik durumdan maçı uzatmaya götürmek için 120 dakika canla başla mücadele eden ve başta Uğur olmak üzere bu destanı yazan 13 futbolcu unutulabilir mi?..

İnşallah Schalke olur
Bunun için F.Bahçe taraftarı yarın Şükrü Saracoğlu Stadı'na koşarak bütün bu kahramanları bağrına basıp candan alkışlamalı. Ve yeni başarılar için destek vermeye devam etmelidir. İki sene önce Kadıköy'deki UEFA Kupası'nda 3-3 berabere kalarak elimizden kaçırdığımız Schalke ile inşallah çeyrek finalde eşleşiriz ve teke tek hesaplaşırız. Öyle bir şans, F.Bahçe'yi yarı finale de taşır. Ama kısıtlı kadroyla bu başarı sağlanamazsa bile bugünleri bize yaşatan futbolcuları sevgiyle kucaklıyor ve Türkiye'ye verdikleri gurur nedeniyle kalpten teşekkür ediyoruz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Türkiye'nin gururu   / 05-03-2008
 Zico'nun hediyesi   / 02-03-2008
 PFDK'nın hatası   / 01-03-2008
 Futbolcular-köçekler   / 28-02-2008
 Hakem rezaleti   / 24-02-2008
 Ha ha haaaaa!   / 21-02-2008
 İlk yarıda bitti   / 16-02-2008
 Nice 10 yıllara   / 15-02-2008
 İşte böyle...   / 11-02-2008
 İşte öyle bir şey...   / 07-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Milan onu istiyor
Brezilyalı gazeteci Duarte,...
5 aday birden
Oy pusulalarının renk seçimi...
90 + Beşiktaş
G.Birliği' ni +94' te Bobo ile...
İçime sinmiyor
Fatih Tekke' nin Zenit' e giderken...