Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İlk yarıda bitti

Fenerbahçe kendisine zor gelen deplasmanlardan birini daha faklı galibiyetle kapayarak zirve iddiasını sürdürdü. Sevilla maçı öncesi sakatlıktan korkan sarı-lacivertli futbolcular oyunun hemen başında defans hatalarıyla mağlup duruma düşmelerine rağmen ikisi duran toptan, Deivid ile Selçuk'un kafa vuruşlarından ikisi de Kezman'ın marifetiyle ilk yarıda buldukları 4 golle rahatlayıp ikinci yarıya rehavet içinde çıktılar. Fenerbahçe buna devrenin başlarında yardımcı hakem Muharrem Yılmaz'ın açık ofsayttan kaçırdığı Altan'ın Volkan'ın da büyük hatasıyla attığı ikinci golden sonra oyun disiplininden koptu ve panikleyerek orta sahanın üstünlüğünü rakiplerine kaptırdı. Ve ancak Deivid ile Uğur'un çok müsait pozisyonda dışarı attıkları toplardan başka etkili olamayarak sahadan 4-2 galip ayrıldı. Zico'yu anlamak zor. Bir kafa golü dışında tel tel dökülen, ikili mücadeleleri kaybeden ve sahada yürüyen Deivid'i 90 dakika oyunda tutarken maçı riske ettiğinin farkında değildi. 4-2'lik durumdan sonra umutlanan Rize karşısında devre arası kampına katılmayan ve kondüsyon eksikliği açıkça görülen Alex de sahada dolaşmaya başlayınca bütün yük üstüne binen Aurelio çırpınıp durdu.

Zico'nun yanlışları
Zico mücadele eden Uğur'u çıkarıp sarı kart cezası sınırında olan ve yorulan Carlos'u da oyunda tutarak sol kanadın gedikler vermesine neden oldu. Rizespor kolay goller yiyip farklı mağlup duruma düştükten sonra defanstan vazgeçip açık futbolu tercih edince orta sahada etkili oldu ve Fenerbahçe'yi yarı sahasına hapsetti. Ama sarı-lacivertli takımın çok adamla yaptığı savunmayı ancak bir ofsayttan ve Volkan'ın hatasından kazandığı bir golle geçebildi. Şimdi bir soruya cevap bulmak lazım. Geçen hafta OFTAŞ karşısında 90 dakika üstün bir futbol oynayan takım mı yoksa dün ilk 45 dakika 4 gol atıp ikinci yarıda her hattıyla dökülen ve mahalle takımına dönen kadro mu gerçek Fenerbahçe? Son dakikalarda Wederson ve Kemal'in de oyuna girmeleri bir fayda getirmezken 90+2'de Kazım'ın oyuna sokulması da komik kaçtı. Hakem Zafer Önder İpek bir ofsayt pozisyonunda Kezman'a açık tekme atarak sakatlayan Kürşat'ı seyretti. Sırp oyuncu sakatlanıp yerde yatarken oyunu durdurmadığı için kendisini uyaran Lugano'ya sarı kart göstererek ne kadar başarılı (!) olduğunu ortaya koydu.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Nice 10 yıllara   / 15-02-2008
 İşte böyle...   / 11-02-2008
 İşte öyle bir şey...   / 07-02-2008
 Kalli'nin fendi...   / 04-02-2008
 Kupa statüsü   / 31-01-2008
 Perşembenin gelişi   / 28-01-2008
 Sert futbola prim!   / 26-01-2008
 Güle oynaya   / 24-01-2008
 Futbol ve gol   / 21-01-2008
 Gözümüz aydın   / 18-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico' dan tam not
"İstediğimiz oyunu kurup 4 gol...
Barusso fırtınası
"Büyük bir kulüp olduğu için...
Seri başlıyor
6 maçlık yenilmezliği Kayseri' de...
Sayed rüzgarı
Trabzonspor' un ara transferde...