Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Türkiye'nin gururu

Fenerbahçe iki yıl üst üste UEFA Şampiyonluğu'nu kazanan ve Avrupa'nın 1 numaralı ekibi olarak gösterilen İspanya'nın Sevilla takımını Şampiyonlar Ligi'nden eleyerek çeyrek finale yükseldi. Aslında İstanbul'daki maçta Edu kendi kalesine gol atmasa veya dün geceki rövanşta Volkan maçın başında kendisinden beklenmeyen o büyük hatayı yapmasa tur iki maçta da galibiyetlerle gelecekti. Neyse ki uzatmaya giden ve İstanbul'daki skorla 3-2 biten maç sonunda Sevilla takımının 3 penaltısını kurtaran milli kaleci hatasını örterek turu hak eden takıma getirdi. Aslında üst üste yenen gollere ve 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen Fenerbahçe silkinip Deivid'le skoru 2-1'e getirdi ve beraberlik için umutlandı ama devrenin sonlarında bu defa Lugano'nun ıskasıyla Kanoute farkı ikiye yükseltti. İkinci yarı adeta Fenerbahçe'nin tek kale oyunuyla geçti. Üst üste kazanılan pozisyonlarda Alex'in kaçırdığı goller ve Uğur ile Aurelio'nun direkleri yalayan şutları vardı. 60. dakikada Selçuk'un yerine Semih'in oyuna girmesi Fenerbahçe'nin ikinci golü getirmesini sağladı ve yine Deivid maçın uzatmaya gitmesini sağladı.

Hakem adil değildi
Fenerbahçe uzatma dakikalarında içine doğmuş gibi daha doğrusu bu ihtimali göz önüne alarak penaltılar için iyi hazırlanmıştı. Volkan kurtarıp Vederson, Kezman ve Aurelio ağları sarsınca bir atış hakkı daha varken 3-2'lik skor ile penaltılardan Avrupa'nın 8 takımı arasına girerken, gösterdikleri futbol ve mücadeleyle alkışı hak ettiler. Bu sonuç yanlız Fenerbahçe'ye değil bütün Türk futbol severlerini sevince boğdu ama İsviçreli hakemin gösterdiği sarı kartların bundan sonraki turlarda kadro eksikliği yaratacağı da ortaya çıktı. Busacca iki takımın futbolcularının yaptığı aynı hareketlere farklı reaksiyon gösterdi. İspanyon takımının yaptığı faullere sadece 1 sarı kart gösterdi. Oysa 30. dakikada Uğur'a saha dışına atacak kadar yapılan sert harekete değil sarı kart göstermek faul bile göstermedi.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zico'nun hediyesi   / 02-03-2008
 PFDK'nın hatası   / 01-03-2008
 Futbolcular-köçekler   / 28-02-2008
 Hakem rezaleti   / 24-02-2008
 Ha ha haaaaa!   / 21-02-2008
 İlk yarıda bitti   / 16-02-2008
 Nice 10 yıllara   / 15-02-2008
 İşte böyle...   / 11-02-2008
 İşte öyle bir şey...   / 07-02-2008
 Kalli'nin fendi...   / 04-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Volkan patladı!
Maça iki hatalı golle başlayan...
Sürpriz teklif
Canaydın, eski başkan Faruk Süren'...
Ben jokerim
Nerede ihtiyaç varsa orada görev...
Paşa' nın şansı yok
Kaptan Hüseyin, hocası Yanal' a...