Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yeni başlıyor

137 lig haftası, başka bir deyişle 4 yıl sonra liderliği yakalamak gecikmeli bir Beşiktaş mutluluğu olabilir. Bunca zaman sonra ligin zirvesine çıkmak Beşiktaş taraftarını kompleksten kurtarmış da olabilir. Ancak 4 yıl gibi uzun bir süre liderlikten uzak kalmaktan Beşiktaş yönetimi çok ciddi dersler çıkarmak zorundadır. Bir büyük takım, bırakın şampiyonluğu araya liderlik sıkıştırabilecek geçici başarıları bile yakalayamamışsa bunun birçok nedeni olmalı. Bir Samsun faciasının bütün Beşiktaş camiasını yıpratan ölümcül etkileri bu kadar uzun sürmemeliydi. O zamandan bu yana Beşiktaş ısrarla yanlışların peşine düştüğü için ne liderlik yaşanabildi, ne de şampiyonluk. Bu sürede inanılmaz transfer yanlışları yapıldı. Bir yere 4 oyuncu alınırken, en önemli yerler ihmal edildi. Yanlışlıklar bu sezonun başında da devam etti. Beşiktaş yönetimi, orta saha ve forvetteki flaş transferleri savunmada da gerçekleştirebilse Beşiktaş çok önceleri ligin zirvesine çıkabilir ve rakiplerini çok daha fazla ürkütebilirdi.

Toraman alternatifsiz
Şimdi bakın... İbrahim Kaş, yaklaşık 4 hafta oynamayacak. Ertuğrul Sağlam, İbrahim Kaş'ın yerine İbrahim Toraman'ı sağ beke çekse bu kez ön libero boş kalacak. Çünkü burada Toraman'dan başka alternatif yok. Cisse'nin bazı maçlarda oynayamayacağı sezon başında, hatta Koray giderken hesaplanmalıydı. Böyle bir düşünce hiç gündeme gelmediği için Beşiktaş, olmayacak adamları yeni pozisyonlarda kullanmaya çalışıyor. Bu takımın Holosko ve Nobre gibi çok önemli iki gol adamı var. Holosko gibi rakip savunmanın arasına dans ederek giren bir başka oyuncu diğer takımların hiçbirinde yok. Nobre gibi rakip savunmaları yıpratan, fizik gücü çok yüksek bir oyuncunun benzerine de diğer takımlar sahip değil. Bobo gibi bir golcünün bu ikisinden birini kesmesi çok zor. Ancak aynı zenginlik savunmada fakirliğe dönüşüyor. Beşiktaş şampiyon olacaksa G.Saray maçında olduğu gibi savunma hatalarını sıfıra indirmek zorunda. Ayrıca, G.Saray maçının 2. yarısındaki parlak futbolunu kalan 10 maça yansıtmalı. Çünkü yarış yeni başlıyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fark da gelebilirdi   / 04-03-2008
 Tepeden bakış   / 03-03-2008
 Facialar dizisi   / 28-02-2008
 Ders çalışmak lazım!   / 26-02-2008
 Yine panik   / 23-02-2008
 Rakamlar çok kötü   / 19-02-2008
 İpten dönüş   / 17-02-2008
 Doping gibi   / 16-02-2008
 Alarm zilleri   / 12-02-2008
 Ayıp kere ayıp!   / 10-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Hazır olun
"İnanınca neler yapabile-ceğimizi...
Şeçim savaşları
Süren' e "Aday ol" diyen...
Rico' ya kefilim
G.Saray zaferine sevinmediği için...
Hücum emri
Konya' da pozisyonları cömertçe...