Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Doping gibi

Eskiden futbol için "erkek oyunu" denirdi. Bu tanımlamanın 35 yıldan buyana geçerliliği yok. Televizyonda bayan takımlarının maçlarını izlerken, görüntüler pilot kameradan veriliyorsa bunun bir erkek maçı olduğunu düşünebilirsiniz. Bayan maçı olduğunu ancak görüntü yakın çekim olduğunda fark edersiniz. Örneğin; ABD ve Çin bayan milli takımlarını izliyorsanız hop oturtup, hop kalkabilirsiniz. Çünkü artık futbolu bayanlar da erkekler kadar iyi oynayabiliyorlar. Kayseri'deki o feci Beşiktaş'tan sonra Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan'ın, "kız takımı" benzetmesi haftaya damgasını vurdu. Aslında bu benzetme pek "şık" olmadı. Beşiktaşlı futbolcuların Kayseri'deki futbolunun elbette futbola benzer bir tarafı yoktu ama yapılan eleştirinin dozu sanırım Beşiktaşlı futbolcuları fena halde hırpaladı. Bugünden başlayarak siyah-beyazlı futbolcular bunu bir onur meselesi yapabilirler. Hatta yeni bir galibiyet serisi bile başlayabilir. Ben kendimi onların yerine koydum ve bundan daha iyi bir motivasyon aracı olamayacağına karar verdim. Beşiktaşlı oyuncular bugünden itibaren performanslarını üst düzeye çıkarırlarsa hiç kimse şaşırmasın.

Yönetimden de sorulur!
Evet... Gerçekten Beşiktaş çok abuk subuk goller yiyor. Örneğin; son maçın yenilmiş 2 golünü şöyle bir gözünüzün önüne getirin. Gollerin görüntülerini dondurun. Böylesine kademe hataları 2. ve 3. liglerde bile pek yapılmıyor. Kaldı ki Beşiktaşlı savunma oyuncularının büyük çoğunluğu Milli Takım'da oynuyor. Bu sezon Beşiktaş kalesine giden gollerde inanılmaz defans hataları var. Bu hataları kötü futbolcu oldukları için yapmıyorlar. Her biri birer defans oyuncusu olarak hatırı sayılır bir kapasiteye sahipler. Ancak bir bütün olarak inanılmaz falsolar yapıyorlar. Beşiktaş eğer bu savunma sıkıntılarını giderirse 3-5 hafta sonra yeniden şampiyonluğun en ciddi adayı olabilir. Bir Beşiktaş yöneticisinin yaptığı eleştiriyi şimdiye kadar hiçbir medya mensubu yapmadı. Kaldı ki sayın Erdoğan'ın "kız takımı' olarak gördüğü Beşiktaş'ı, kendisinin de içinde bulunduğu bu yönetim oluşturdu. İşler kötü giderse hesap biraz da yönetimden sorulur!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Alarm zilleri   / 12-02-2008
 Ayıp kere ayıp!   / 10-02-2008
 Fena değiliz   / 07-02-2008
 İşte size Gordon   / 05-02-2008
 Komik bir hata   / 03-02-2008
 Nouma ve Drpic   / 01-02-2008
 Top geri dörtlüde   / 29-01-2008
 Altılı tuttu   / 27-01-2008
 İki ayrı Beşiktaş   / 24-01-2008
 Maceraya giremez   / 22-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico' dan tam not
"İstediğimiz oyunu kurup 4 gol...
Barusso fırtınası
"Büyük bir kulüp olduğu için...
Seri başlıyor
6 maçlık yenilmezliği Kayseri' de...
Sayed rüzgarı
Trabzonspor' un ara transferde...