Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Korku filmi (1)

Şu iki golü bir daha inceleyelim. Yorumu aslında kısa geçtik. Karambole gelmesin. Topa son dokunan futbolcu Gökdeniz! Sonra bu topu filelerde gördük. İlkinde tüm savunma oradaydı. İkincisinde orta saha çizgisinden geride bir Trabzonsporlu yoktu. Tam derslik iki gol! Bir profesyonel takım böyle hatalar yapamaz. 14-16 yaş gurubu çalışmalarında sıkça işlenmesi gereken bir konu. Peki nasıl oluyor da milyon dolarlık futbolcular, onca maç deneyimi olan yıldızlar böyle yanlışlar yapıyor? Ensun hocanın önceki çalıştığı kulüplerde de aynı pozisyonları verdiğini biliyoruz. Gençlerin başında kupa finalinde Trabzonspor'a karşı 14 pozisyon verip 3-0 kaybetmişlerdi. Kupa finali bu! Herhangi bir maç da değil. Hoca savunmaya inanmıyor mu acaba? Antrenmanlarda bu konu işlenmiyor mu? Olayı doğru analiz etmemiz gerek. Önceki teknik adam döneminde böyle yakalanmıyordu Trabzonspor.

Dünyada örneği yok ki!
Dedim ya hocaya inancım zayıflıyor. Daha başka gerekçelerim var. Sistemi de, taktiği de mevcut malzemeye göre kurmuyor. Kafasında bir oyun tarzı var ondan başkasını görmüyor. Hocanın tarzı fizik kondisyonu yüksek futbolcular ve çabuk hücumlar üzerine kurulu taktikler. Şöyle dengeli bir takım yapısı göremezsiniz. Arkada güvenli yerleşen orta sahanın organizasyonda kaldığı, topu gezdirip rakibin boş bıraktığı alanlara meşin yuvarlağı kaçıran, yandan ortalar, ortadan verkaç ya da diriplinglerle gol arayan bir şekil bulamazsın. Israrla söylüyorum: Bu tarz Trabzonspor'da iş görmez. Bir bildiği var hocanın, kimi zaman da ortaya çıkardı! En kestirme yoldan rakip kaleye gitmek. Giderken rakibi dengesiz yakalamak. Her hücumda karambol oluşturmak. Çabuk ortalar, direkt koşan futbolcular, kale önünde kademesiz ve güvensiz bir savunmaya rakibi mecbur etmek... Tarif etmesi bile zor. Hani bir benzerini oynayan dünya kulübü de yok ki onun gibi desem. Denizlispor'da, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Vestel Manisaspor'da tarzın tuttuğu dönemler oldu. Ligin en çok hücum edeni hocanın takımıydı. Çok da gol attığını hatırlıyorum. Fakat ligin en fazla gol yiyen takımı da olduğunu hatırlıyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Fark göremedim   / 25-02-2008
 İmkânsızı istiyor   / 14-02-2008
 Değiştirin   / 02-02-2008
 Yolculuk dibedir!   / 20-01-2008
 Uyanın artık   / 14-01-2008
 İhtilal gerekiyor   / 13-01-2008
 Yaban gülü   / 07-01-2008
 Futbolun gör dediği   / 01-01-2008
 Futbol dediğin   / 21-12-2007
 Gönüller şampiyonu   / 14-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

İşte tarihin en zor golü
Brezilyalı yıldızın aut...
Bilmece gibi
İrfan Aktar: Adnan Öztürk artık...
Çifte zafer
Geçen hafta ligi 11 puan kazançla...
Vazgeçmeyiz
"Manisa maçıyla İntertoto şansımız...