Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İhtilal gerekiyor

Fetret Devri desek sanıyorum yanlış bir benzetme yapmış olmayız. Varlığını sıfırlayamazlar, köklü bir camia. Pay edip bölemezler, sağlam bir çınar. Rolleri değişiyor sadece. Kimi zaman Beyazıt oluyorlar, kimi zaman Timur. Şehzadeler her zamanki görevinde. Toparlanır mı dersiniz? Yükseliş Devri'ne geçer mi Trabzonspor? Tek hedef de birleşir mi sevenler? Kendini değil, kurumu düşünenler işbaşına gelir mi? İşi bilen var mı Trabzon'da? Cevabı zor sorular. Sesleri duyar gibiyim. O başkan, bu başkan, Ahmet abi, Mehmet abi. Önce icraatleri yazın, sonra isimleri değerlendirin, göreceksiniz 'sıfıra sıfır elde var sıfır.' Kupalara ambargo koyan on yıla selam duruyoruz. Sıfır kulüp geliriyle, dünyaya kafa tutan beyinleri saygıyla anıyoruz. Sonra sayın Yılmaz'lı yıllar. Sayın Sadri Şener ve Kaptan Faruk Özak'lı seneler. Sıfır kulüp gelirli sıkıntılı dönem.Yine de hedefinden kopmadı Trabzonspor. Televizyon gelirleri yolundan çevirdi Trabzonspor'u. Siyasi partilere dönüştürdüler yapıyı. Senin adamın, benim adamım hakim oldu. İş bilgisi, beceri ikinci plana atıldı.

Takıma yük olanlar var
Nasıl olsa havadan geliyor para! Har vurup harman savurdular. Hesap soran da yok. Alırken Maradona diye anlattılar, geldikten sonra yollamak için bin çare aradılar. Ceplerinden bir kuruş çıkmadan kulübü çökerttiler. Külübün parasıyla, kulübün işini göremediler. O dönemi yakalayamadı Trabzonspor. Şimdi 'hasta adam'ı oynuyor kulüp. Belli ki ihtilal gerek. Yeni bir yapı, yeni bir düzen. Yıkılmaz o çınar. Kulübüne sahip olur büyük camia. Adamına iş veren değil, Trabzonspor'a hizmet eden bir Trabzonspor hedeflenir. Bunun adına "profesyonellik" diyorlar batıda. Her kademesinde maaşlı, sorumlu işinin ehli kişiler. İcraatlarından hesap verecek isimler. Dünya bu yolda zirveye çıkmışken hâlâ eski usullerde kalmamalı Trabzonspor. Oyun yapısında arayış devam ediyor. Denenen sistem, kendi uydurması değil. Barcelona da aynı model oynuyor. Oraya benzemeyen tarafı uygulama becerisi. On metrenin üzerinde attığı hiçbir pas yerini bulmayan futbolcu grubuna şekil uydurmak kolay değil. Tavsiyem kaliteye uygun şekil üzerinde ısrar. Sanki biraz kafaları karıştı. Cağdaş, Erdinç, Ayman, Hüseyin, Celaleddin ve Umut'un takıma katkıları yok demiştim. Dahası, Gökdeniz, Yattara, Ceyhun ve diğer iş görmezler bir arada oynayamaz. Birbirine fayda yerine zarar verirler. Takıma yük olanlar var daha!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yaban gülü   / 07-01-2008
 Futbolun gör dediği   / 01-01-2008
 Futbol dediğin   / 21-12-2007
 Gönüller şampiyonu   / 14-12-2007
 Üç takviye şart   / 04-12-2007
 Vazgeç hoca   / 01-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

2010' da da oynayabilirim
Roberto Carlos emekliye...
Özlenen G.Saray
Arda da süperdi. Bu takıma Song ve...
Skor kötü
"Son saniyelerde gol yemek üzüntü...
4' de sırada
Ceyhun ve Celaleddin' in biletinin...