Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Arda yorulunca iş bitiyor

Sabri ile birlikte sezon başından bu yana Galatasaray'dan gönderilenlerin sayısı 16'ya ulaştı. Barusso ile birlikte de transfer edilenlerin sayısı 10'a yükselecek. Böyle bir operasyonu nasıl tanımlamak gerekiyor? Normal bir değişim mi? Normal hiçbir şey yok ki!.. Her kafadan bir sesin çıktığı, herkesin istediği her şeyi yaptığı bir kulüpte bunlar olacak. Daha büyük rezillikler de olabilir. Osmanlı gibi. Zamanın Hariciye Nazırı Keçecizâde İzzet'in söylediği gibi, içeriden yıkmaya uğraşıyorlar, yukarıdan yıkmaya uğraşıyorlar, hâlâ Galatasaray lider ligde... Anla ne kadar güçlü bir takım, anla ne kadar güçlü bir camia ki hâlâ futbol takımı lider.

_Bana, 4-0'lık Ankaragücü galibiyeti futbolcuların, ısrarla transfer isteyen Kalli'ye bir cevabıymış gibi geldi. 4-0 biraz şanslı bir sonuç. Açık söylemek gerekirse. İlk yarının ilk 20 dakikasında Galatasaray'ın şutu yok. Şutu yok. İlk şut 24. dakikada Ümit Karan'ın kafa şutu. Ondan sonra şut rekoru kırdı, nasıl olduysa!.. İkinci yarının tamamında da Galatasaray yok. Arda yorulduğu anda Galatasaray bitiyor. Arda oyundan düştüğü andan itibaren Galatasaray oyunu sadece savunmadan, topu mümkün olduğu kadar ileriye atmak için oynuyor. Maçın ikinci yarısını izleyin 3 tane pası yok Galatasaray'ın arka arkaya... Savunma topu ileriye atıyor, top aynen geriye geliyor.

SEYİRCİ İSTİFA ETMELİ
Çünkü pas yapmıyor. Galatasaray'ın kaptığı top 10 saniye Galatasaray'da kalmıyor, anında Ankaragücü'ne geçiyor. Galatasaray'ın pas yapmaya niyeti yok ve kenarda Kalli'ye bakıyorsun, seyrediyor. Her maçta seyrediyor, sadece bu maç değil. Galatasaray tepik oynamaya başlıyor ve Kalli seyrediyor. Birinci devrenin sonunda gelen sürpriz goller olmasa, devre 1-0 falan bitse, ikinci yarı ne olacağı belli değil. 3-0'a rağmen Ankaragücü bir tane gol atsa, neler olacağı belli değil!.. O Ankaragücü seyircisi, takım harika futbol oynarken, takımı desteklese, "Yönetim istifa" diye bağırmasa, takımın arkasında olsa ne olacağı belli değil. Keskin sirkenin küpüne zararı var. Birinci yarı boyunca, gollere kadar aptalca kendilerini eğlendirdiler. Sadece Ankaragücü taraftarları değil, bütün taraftarlar böyle yapıyor. Bunların yaptığı tezahürat takıma yönelik değil, o tezahüratla takım coşmaz. Maçı seyretmeyi bırakıp, bir sağa, bir sola yürüyüş gösterileri yapacaksın. Belediye bandosu şovu gibi, şarkılar söyleyerek. Hayır, böyle maç seyircisi olmaz. "Seyirci istifa" diye bağırılması gerekirken, onlar "Yönetim istifa" diye bağırdı. Ankaragücü'nün ikinci yarıda oynadığı futbolu ligde oynayacak takım çok az. Gol olmuyorsa, yönetimin günahı ne?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Erzik doğru isim   / 23-01-2008
 Alex ne yaptı!   / 22-01-2008
 İlk kez bırakmadı   / 16-01-2008
 Fark ortada   / 15-01-2008
 Ronaldo ortada yok   / 09-01-2008
 Utanç duydum   / 08-01-2008
 Sevgi kalmadı   / 03-01-2008
 Ahlaken yanlış   / 02-01-2008
 Yedekler takımı   / 26-12-2007
 Kalli yetmez   / 25-12-2007


 
Özür dilemeli
Arda yorulunca iş bitiyor
Süren'e inanamadım
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yine bir şölen
Çeyrek finalin ilk maçı 3 Şubat'...
Muhteşem
"Bundan daha güzel ne olabilir?...
Drpic' in işi bitti
Beşiktaş, Dinamo Zagreb' in 1.93'...
Denis tamam
Trabzon, sezon sonuna kadar...